ARHIVA B365

Bazinul de polo de la Steaua, inaugurat miercuri. Accesul va fi permis pe bază de abonament

Realizat în urma unei investiţii totale de 27,9 milioane lei, bani alocaţi integral de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), bazinul de la Clubul Sportiv Steaua este primul bazin de polo finalizat de la demararea programului Bazine de înot, derulat de Compania Naţională de Investiţii SA.

Contractul de execuţie a lucrărilor pentru bazinul de polo şi nataţie de la Clubul Sportiv Steaua a fost încheiat în 2010, fiind atribuit, în urma unei licitaţii publice, SC Construcţii Erbaşu SA.

Noua construcţie de la Clubul Sportiv Steaua corespunde normelor impuse de federaţiile române de nataţie şi polo şi include un bazin de competiţie de 833,25 metri pătraţi, care are o lungime de 33,33 m şi o lăţime de 25 m, şi un bazin de antrenament de 312,5 metri pătraţi (lungime de 25 m şi lăţime de 12,5 m). Bazinul de polo are o adâncime de 2,3 m, iar cel de antrenament are o adâncime variabilă, între 1,2 m şi 1,6 m. Bazinul de polo are opt culoare, iar cel de antrenament are cinci culoare.

Clădirea este structurată pe trei niveluri, subsol, parter şi etaj. Subsolul este destinat spaţiilor tehnice, parterul este destinat holurilor de acces, vestiarelor, anexelor şi bazinului, iar etajul este destinat gradenelor şi circulaţiei spectatorilor. Tribuna bazinului de înot are o capacitate totală de 400 locuri, dispuse de o parte şi de alta a bazinului.

„Acest bazin de polo este o necesitate pentru Clubul Sportiv Steaua şi pentru România. Acest proiect va aduce beneficii atât clubului, cât şi României. De când am fost învestit ca ministru am luat decizia ca proiectele mari, importante, care aduc beneficii atât cluburilor sportive cât şi României să fie terminate. Aşa cum se întâmplă cu sala de sport de la Craiova, care a fost terminată, sau sala de sport de la Zalău, şi aşa cum există şi alte proiecte care sunt în derulare, cum este sala polivalentă de la Dinamo. Suntem în discuţii şi deja probabil suntem în faza de organizare a unei licitaţii pentru o sală de sport pentru gimnastică la CS Dinamo. Acestea sunt proiecte care sunt de interes naţional strategic şi cred că Compania Naţională de Investiţii trebuie să fie organismul de implementare care să se ocupe de acest lucru. Acestea sunt priorităţile, din punctul meu de vedere. Eu când am spus că anumite lucruri nu au fost discutate, analizate, cu prioritate mă refeream la săli de sport în localităţi care nu aveau necesitate”, a declarat Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, făcând referire la sălile de sport construite de predecesoarea sa în sate şi comune din provincie.

Edilul Sectorului 6 a precizat că intenţionează să-i aducă pe copiii din şcolile Sectorului 6 la CS Steaua pentru a practica înot după orele de şcoală. „Vom profita şi noi de acest bazin pentru locuitorii Sectorului 6. Ne-am gândit ca în cadrul programului after school pe care l-am demarat pentru copiii din Sectorul 6 să îi putem aduce aici să practice înot, în baza unor abonamente”, a declarat, miercuri, primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Oficialii Clubului Sportiv Steaua au anunţat, miercuri, că, după obţinerea tuturor avizelor necesare, şi publicul va avea acces la bazinul de înot în baza unui abonament. Contravaloarea abonamnetului va fi stabilită ulterior.

„Astăzi a fost inaugurat bazinul, însă trebuie să primim toate aprobările de funcţionare şi apoi în mod sigur va fi un barem şi bazinul va fi deschis publicului pentru că el trebuie să şi producă, nu vorbim doar de partea materială, ci şi de performanţă. Intenţionăm ca la finalul programului sportivilor să permitem accesul publicului la bazin, în baza unor abonamente, a căror valoare va fi stabilită ulterior”, au declarat oficialii Clubului Sportiv Steaua, pentru B365.ro.

Programul Bazine de înot a fost aprobat în 2007. Între anii 2007 şi 2008 s-au derulat procedurile pentru contractul de proiectare a proiectelor pilot şi au fost obţinute avizele necesare. În 2009 s-au predat şi s-a făcut avizarea finală a proiectelor pilot, iar în luna august a aceluiaşi an au început licitaţiile pentru atribuirea contractelor de execuţie.

Prin programul Bazine de înot s-au finalizat cinci bazine de înot, din care patru didactice, situate în Câmpina, Titu, Turda şi Tulcea, şi unul de polo, cel de la Complexul Sportiv Ghencea. În cadrul aceluiaşi program mai sunt în execuţie 12 bazine de înot, iar alte 13 sunt contractate, dar nu au ordin de începere a lucrărilor.

Din cele 12 bazine de înot în execuţie, două sunt în Bucureşti, în Sectorul 2, la Clubul Sportiv Dinamo, care va fi inaugurat anul viitor, potrivit afirmaţiilor Elisabetei Lipă, preşedintele CS Dinamo, şi la Şcoala Nr. 25. Bazinul de la CS Dinamo va fi olimpic şi va putea fi înscris în circuitul competiţional, potrivit oficialilor MDRT. Cele 13 bazine contracte, pentru care nu există ordin de începere a lucrărilor, vor fi realizate în funcţie de buget.

Citeşte şi: Absurd de Bucureşti: Bazin olimpic scurtat din cauza banilor, nu mai poate fi folosit în competiţii


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button