Bază sportivă de ultimă generație pentru atletismul românesc, în Sectorul 1

de:
16 aug. 2019
5 Afișari
Bază sportivă de ultimă generație pentru atletismul românesc, în Sectorul 1

Potrivit acestui protocol, finanțarea lucrărilor de modernizare a pistei de atletism, a tribunelor, precum și a celorlalte instalații conexe bazei sportive va fi realizată de către Primăria Sectorului 1, de la bugetul local.

Totodată, Federația Română de Atletism se obligă să facă selecție și inițiere în atletism în rândul elevilor din școlile de pe raza Sectorului 1 și să ofere posibilitatea ca unitățile de învățământ din această zonă administrativă să poată desfășura orele de educație fizică pe stadionul de atletism din cadrul Complexului Sportiv „Iolanda Balas Soter”.

„Investițiile în sport, fie că vorbim de tenis, handbal sau atletism, sunt esențiale pentru sănătatea noastră și a generațiilor viitoare. Prin modernizarea Stadionului „Iolanda Balas Soter”, elevii din Sectorul 1 vor putea face sport și mișcare în aer liber în condiții civilizate și vor avea la dispoziție o bază sportivă ultramodernă, locul propice pentru a descoperi tainele atletismului și pentru a forma campionii de mâine ai acestei discipline. Îmi doresc ca Sectorul 1 să devină sectorul campionilor și al mișcării sportive”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

„Mulțumesc Primarului Dan Tudorache pentru disponibilitatea administrației pe care o conduce de a investi în sport și de a sprijini mișcarea sportivă. După modernizare, Stadionul Iolanda Balaș Soter va deveni o bază sportivă de top a atletismului românesc, un model pentru alte investiții în acest domeniu”, a precizat, la rândul său, Președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea.

Cookies