Baza Sportivă „Cireșarii” din Sectorul 1 va fi adusă „în secolul XXI”. De proiect se vor ocupa Ministerul Educației și Primăria de sector

24 aug. 2021
252 Afișari
Baza Sportivă „Cireșarii” din Sectorul 1 va fi adusă „în secolul XXI”. De proiect se vor ocupa Ministerul Educației și Primăria de sector
Baza Sportivă „Cireșarii” din Sectorul 1 va fi adusă „în secolul XXI”. De proiect se vor ocupa Ministerul Educației și Primăria de sector. Sursa foto: Playech

Veste bună pentru locuitorii Sectorului 1. Baza Sportivă „Cireșarii” va fi modernizată, după ce Clotilde Armand, primarul de sector, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu au avut o întâlnire în cursul zilei de luni, în urma căreia au decis, printre altele, igienizarea complexului, amenajarea sa, dar și construirea mai multor terenuri.

Copiii dar și restul comunității din Sectorul 1 au nevoie de sport. Prin urmare, Baza Sportivă „Cireșarii” va fi modernizată, decizie luată în urma unei discuții și a unei deplasări la fața locului între primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, inspectorul școlar general al Municipiului București, Mihaela Ștefan, și conducerea Clubului Copiilor Sector 1 – Cireșarii.

Baza Sportivă „Cireșarii” se schimbă la față. Care e planul autorităților

Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației, Baza Sportivă „Cireșarii” va fi modernizată și va fi „adusă în secolul XXI”, însă activitatea principală a complexului va rămâne neschimbată (activități extrașcolare).

Ceea ce va aduce în plus acest proiect vizează integrarea unor puncte de interes pentru întreaga comunitate a Sectorului 1 în cadrul complexului. De asemenea, Ministerul Educației și Primăria Sectorului 1 se vor ocupa, în parteneriat, de aspectele financiare și logistice ale acestui proiect.

Primul demers al acestui plan este reprezentat de igienizarea capitală a întregului complex, care are o suprafață de 31.000 mp. Va fi demarat un proiect pentru toaletarea arborilor și pentru îndepărtarea deșeurilor, fie că sunt vegetale sau de altă natură. Autoritățile asigură că se vor respecta toate reglementările în vigoare și că lucrările se vor realiza cu ajutorul specialiștilor din domeniu.

Compania Națională de Investiții se va ocupa de realizarea unui teren multifuncțional pentru handbal, baschet, volei și tenis, o clădire pentru vestiare dar și alei pietonale și spații verzi puse la punct. Amenajarea peisagistică a spațiului va reveni mediului universitar specializat, care va organiza un concurs de proiecte în acest sens.

La amenajarea spațiului vor contribui și mai mulți voluntari aduși de Ministerul Educației prin diverse programe, potrivit comunicatului.

La această bază sportivă sunt înscriși în prezent circa 2.000 de copii

În acest moment, Baza Sportivă „Cireșarii” reprezintă și sediul Clubului Copiilor Sector 1. Aici se desfășoară activități educative și sportive orientate pentru competențele fiecărui copil. De asemenea, această bază are ca scop valorificarea timpului liber al copiilor prin diverse activități sportive. Deși condițiile în acest moment sunt departe de adevăratul potențial al complexului sportiv, la activitățile Clubului Copiilor Sector 1 au fost înscriși în acest an școlar circa 2.000 de copii, în cadrul a nu mai puțin de 18 cercuri.

„Complexul va fi redeschis pentru cetățeni”, anunță Clotilde Armand

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a realizat o postare pe pagina sa de Facebook în urma acestei întâlniri. Edilul subliniază faptul că Baza Sportivă „Cireșarii” va fi redeschisă locuitorilor și că spațiul va fi luat în administrare de primăria de sector în cel mai scurt timp.

„O veste bună pentru comunitatea noastră.
Am fost astăzi împreună cu Ministrul Educației – dl. Sorin Cîmpeanu – la Baza Cireșarii și am găsit împreună o soluție pentru a redeschide Baza Sportivă Cireşarii.

Acest loc urmează să fie reabilitat în baza unui protocol care va fi încheiat între Ministerul Educaţiei şi Primăria Sectorului 1, iar complexul va fi redeschis pentru cetățeni. Au existat mai multe solicitări din partea Primăriei Sector 1 pentru a putea prelua în administrare acest spațiu și astăzi am găsit soluția cea mai rapidă.

Vă ținem la curent.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Cookies