Bâz-Bâz! Primăria Capitalei demarează al șaselea tratament împotriva țânțarilor

04 iul. 2022
340 Afișari
Bâz-Bâz! Primăria Capitalei demarează al șaselea tratament împotriva țânțarilor
Bâz-Bâz! Primăria Capitalei demarează al șaselea tratament împotriva țânțarilor. Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului Bucureşti

Insectele au pus stăpânire pe București, iar Primăria Capitalei anunță că astăzi începe să fie aplicat al șaselea tratament împotriva țânțarilor. Activitatea se realizează de la periferie spre centrul orașului, spune Municipalitatea.

Tratament împotriva țânțarilor în toate sectoarele din București

Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare, anunță că demarează luni, 4 iulie 2022, cel de-al șaselea tratament de combatere a țânțarilor, așa cum a fost stabilit în Programul Unitar de Acțiune corespunzător anului 2022.

Activitatea de combatere a țânțarilor se desfășoară în fiecare zi, între orele 22:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice. De asemenea, se realizează de la periferia Capitalei către interior.

Tratamentele împotriva insectelor se aplică pe spațiile verzi de pe aliniamentele stradale, pe spațiile verzi din zonele rezidențiale, în parcurile aflate în administrarea Municipalității, dar și pe spațiile verzi ale instituțiilor subordonate Primăriei Capitalei (spitalele, cimitirele, căminele de elevi, locuințele sociale, parcările de reședințe, etc.), astfel:

  • În Sectorul 1 sunt vizate: 1264 de străzi, 27 de parcuri, 9 baze sportive, 21 de unități militare, 10 cimitire, 17 spitale, 3 complexuri studențești, 2 locații ale TVR, Grădina Zoologică;
  • În Sectorul 2 sunt vizate: 1026 de străzi, 38 de parcuri, 2 baze sportive, 3 unități militare, 7 cimitire, 13 spitale;
  • În Sectorul 3 sunt vizate: 768 de străzi, 8 parcuri, 6 baze sportive, 3 cimitire, 3 spitale, 1 complec studențesc, 1 unitate militară;
  • În Sectorul 4 sunt vizate: 643 de străzi, 6 parcuri, 1 bază sportivă, 8 unități militare, 7 cimitire, 9 spitale;
  • În Sectorul 5 sunt vizate: 1002 de străzi, 11 parcuri, 5 baze sportive, 20 de unități militare, 9 cimitire, 3 spitale;
  • În Sectorul 6 sunt vizate: 657 de străzi, 16 parcuri, 1 bază sportivă, 20 de unități militare, 10 cimitire, 1 spital.

Produsul folosit

SOLFAC TRIO EC 140 este produsul biocid folosit și este avizat de Ministerul Sănătății. În concentrația în care este folosit, nu pune în pericol sănătatea oamenilor sau a animalelor.

„În caz de contact direct poate provoca iritații ale căilor respiratorii, motiv pentru care tratamentele se desfășoară pe durata nopții”, transmite Primăria Capitalei prin intermediul unui comunicat.

Operatorii Companiei Municipale Eco-Igienizare vor acționa cu utilaje de mare capacitate „ultra low volume” (ULV) și cu autoutilitare ce sunt echipate cu atomizoare portabile și termonebulizatoare.

În luna iunie, tratamentul s-a desfășurat pe o durată de 7 zile operaționale, în perioada 22-29.06.2022.

Pentru sesizări și reclamații, bucureștenii pot contacta Compania Municipală Eco Igienizare București la numărul de telefon 0752.041.898 sau online, prin email, la [email protected].

Cookies