Bătrâni din București sechestrați, agresați și șantajați pentru bani. Vinovați sunt chiar angajați care ar fi trebuit să aibă grijă de ei

16 iul. 2022
625 Afișari
Bătrâni din București sechestrați, agresați și șantajați pentru bani. Vinovați sunt chiar angajați care ar fi trebuit să aibă grijă de ei
Bătrâni din București sechestrați, agresați și șantajați pentru bani. Vinovați sunt chiar angajați care ar fi trebuit să aibă grijă de ei. Imagine simbol: Pexels

Percheziții în București. Mai mulți bătrâni au fost sechestrați, agresați și șantajați pentru bani. Vinovați sunt mai multi angajați ai unor cămine private de bătrâni din Sectorul 6, potrivit știripesurse.ro.

Bătrâni din București sechestrați, agresați și șantajați pentru bani

Oamenii legii au arestat preventiv (30 de zile) 4 angajați ai unor cămine private de bătrâni din Sectorul 6. Indivizii au profitat de mai mulți bătrâni din București și i-au sechetrat, agresat și șantajat pentru sume de bani. Doi bărbați au fost prinși chiar în momentul în care îl obligau pe un bătrân să scoată din bancă suma de 65.000 de lei.

Polițiști din Capitală au făcut joi, 7 iulie 2022, percheziții într-un dosar de lipsire de libertate în mod ilegal, purtare abuzivă, șantaj, tentativă la înșelăciune în formă continuată, tâlhărie, fals intelectual și uz de fals, potrivit știripesurse.ro.

La data de 27 martie, polițiști din cadrul Secției 20 au fost anunțati de către directorul unei sucursale bancare. Mai exact, acesta i-a anunțat pe oamenii legii că la banca respectivă s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a dat de bănuit, deoarece bătrânul voia să retragă din bancă suma de 65.000 de lei.

Flagrant

Astfel, polițiștii au prins în flagrant o femeie și un bărbat care ar fi determinat persoana vârstnică să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale în conturile firmei la care erau angajați cei doi.

Mai apoi, oamenii legii au aflat că, în perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei și un bărbat cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani care erau angajați la două cămine private de bătrâni din Sectorul 6, au profitat de starea de vulnerabilitate a bătrânilor din aceste centre. Vinovații ar fi agresat 10 bătrâni, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal și i-ar fi șantajat în vederea obținerii unor bunuri patrimoniale.

3 femei și bărbatul în vârstă de 40 de ani au fost reținuți, transmite Poliția Capitalei. Ulterior, au fost prezentați instanței de judecată și a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Secția 20 de Poliție continuă cercetările pentru:

  • 17 infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal,
  • 15 infracțiuni de purtare abuzivă,
  • 5 infracțiuni de șantaj,
  • o tentativă la infracțiunea de înșelăciune în formă continuată,
  • o infracțiune de tâlhărie,
  • fals intelectual,
  • uz de fals.

Potrivit unor surse judiciare, cu sprijinul SICE Sector 6, SIC sector 6 și a Secțiilor 21,22,25, polițiști din cadrul B.I.C. Secția 20 Poliție au dispus reținerea fata de suspecții G.i. administratorul S.C. CORSICA SRL, ce deține caminele de bătrâni Sf. Parascheva și Sf. Mina aflate pe Calea Giulești Sector 6, F.D.I , L.M.R. și D.A.C., toți 3 angajati ai societății, transmite știripesurse.ro.

Cookies