Știri București

Bătrân de 72 de ani, ucis în București pentru un telefon și 1.000 de lei. Criminalul a fost prins în timp ce făcea live pe Facebook

Un bărbat în vârstă a fost tâlhărit săptămâna trecută în București în timp ce se întorcea de la cârciumă. Acesta a fost lovit în cap și i-au fost furați 1.000 de lei și telefonul mobil. Din nefericire, bătrânul a decedat la scurt timp în spital. Tâlharul responsabil pentru această crimă a fost arestat de polițiști în timp ce făcea un live pe Facebook din propria locuință.

Cât mai valorează o viață pentru unii? Pentru Dan Mitu, vineri seară, o viață a însemnat nici mai mult nici mai puțin de 1.000 de lei și un telefon. Bărbatul l-a tâlhărit pe un bătrân de 72 de ani în Sectorul 3 al Capitalei și l-a lăsat pe bărbat să agonizeze pe un trotuar întunecat până când a fost găsit de niște trecători.

Bătrânul ucis a decedat a doua zi la spital

Bătrânul a fost dus vineri, în jurul orei 22:00 la spital, după ce a fost găsit din întâmplare de niște trecători. La spital, medicii au constatat că suferise un traumatism cerebral grav, dar și că asupra lui nu avea bani și nici telefon mobil, ceea ce era un indiciu pentru o eventuală tâlhărie. Din păcate, a doua zi, în jurul amiezii, bătrânul tâlhărit a decedat, moment în care ofițerii de la Serviciul Omoruri au declanșat o anchetă, potrivit Gândul.

Bărbatul, despre care nu se știa nimic la acea vreme, avea în buzunare doar o chitanță bancară, din care reieșea că, vineri, acesta scosese 1.000 de lei de la bancomat. Polițiștii a făcut imediat o adresă către banca respectivă și așa s-a aflat identitatea celui decedat. Bărbatul tocmai luase pensia, în valoare de 2.000 de lei, iar vineri fusese la bancă și scosese jumătate din bani.

Potrivit camerelor de luat vederi de pe stradă, bărbatul a plecat de la bancomat fără a fi urmărit. De la bancă, acesta a mers direct la o cârciumă, unde a poposit o perioadă și a consumat bere și coniac. Bătrânul a plecat de acolo în jurul orelor 22:00 spre casă, pe străzile pustii și neiluminate din zona Faur.

Ce a făcut criminalul cu „prada” sa

În timp ce mergea spre casă, bătrânul a fost zărit de un bărbat scund, care îi pusese deja gând rău. Pe numele său Dan Mitu, acesta are la activ mai multe condamnări pentru furt. Bărbatul s-a năpustit cu pumnii asupra bătrânului, iar după ce acesta s-a prăbușit la pământ, Mitu și-a însușit bunurile acestuia – o borsetă în care se aflau 1.000 de lei, actele bătrânului. telefonul mobil al acestuia dar și un card bancar.

După ce l-a lăsat pe bătrânul de 72 de ani să se zbată între viață și moarte, criminalul s-a îndreptat spre locuința sa din cartierul 23 August.

Cu banii obținuți în urma crimei, tâlharul și-a cumpărat băutură și țigări, după care a plecat acasă. Acesta a făcut apoi live-uri pe Facebook, pentru a vorbi cu prietenii săi. Trebuie menționat că acesta se afla în mijlocul unui live în momentul în care polițiștii au intrat peste el în casă, iar întreaga scenă a fost văzută de urmăritorii săi.

La nici 24 de ore după crimă, acesta a fost identificat și localizat de polițiștii Serviciului Omoruri, care l-au ridicat cu sprijinul trupelor speciale. În urma percheziției, în locuința suspectului s-au găsit unele obiecte personale care au aparținut victimei.

Dan Mitu a fost prezentat instanței Tribunalului București, care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru tâlhărie urmată de moartea victimei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button