„Bătăușul de Bunicuță” din București. Un bărbat a pândit o bătrânică într-o intersecție, a bătut-o, i-a furat telefonul mobil din geantă și a fugit

30 oct. 2023
334 Afișari
"Bătăușul de Bunicuță" din București. Un bărbat a pândit o bătrânică într-o intersecție, a bătut-o, i-a furat telefonul mobil din geantă și a fugit. Imagine simbol: Freepik

Un bărbat a agresat fizic o bătrânică, după care i-a furat telefonul mobil și a fugit. Acțiunea s-a petrecut în Sectorul 5 al Capitalei, într-o după-amiază.

Cum s-a petrecut acțiunea

Pe 18 octombrie 2023, în jurul orei 17:00, o femeie în vârstă de 72 de ani se afla într-o intersecție din Sectorul 5, când un individ a pus ochii pe ea. Când a găsit momentul oportun, bărbatul a venit înspre ea, a agresat-o fizic și i-a furat telefonul mobil din geantă.

Ulterior, agresorul a fugit într-o direcție necunoscută, cu tot cu bunul femeii.

Speriată, bătrânica a alertat autoritățile printr-un apel la 112, potrivit informațiilor transmise de Poliția Capitalei:

În fapt, la data de 18 octombrie 2023, Secția 18 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, cu privire la faptul că,  în jurul orei 17.00, în timp ce se afla la intersecția unor străzi din Sectorul 5, o femeie, în vârstă de 72 de ani, ar fi fost agresată fizic și deposedată de telefonul mobil, pe care îl avea în geantă, de către un bărbat, care a fugit, ulterior, într-o direcție necunoscută.

Bărbatul a fost arestat preventiv

Pe data de 27 octombrie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 18 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere în București, emis pe numele unui bărbat în vârstă de 44 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de tâlhărie.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că bănuit de comiterea faptei este un bărbat, în vârstă de 44 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Pe 27 octombrie, bărbatul a fost depistat și condus la audieri, în baza mandatului de aducere care a fost pus în aplicare.

Bărbatul în cauză a fost reținut, inițial, pentru 24 de ore și, ulterior, a fost dispusă măsura de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție,  sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de tâlhărie.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul transmis de polițiști.

Te-ar putea interesa și:

Cookies