„Batalionul Verde de Stâlpișori”, în misiune prin Sectorul 2. Nedumerire legitimă a unei bucureștence: Opresc iarba să urce pe trotuar sau trotuarul să năpădească iarba?

29 mai 2024
583 afișări
"Batalionul Verde de Stâlpișori", în misiune prin Sectorul 2. Nedumerire legitimă a unei bucureștence: Opresc iarba să urce pe trotuar sau trotuarul să năpădească iarba? | Sursa foto: Ești din Sectorul 2 / Facebook

În București în general, în Sectorul 2 în special, ciclul electoral care se apropie acum de sfârșit a fost foarte benefic pentru stâlpișori.

Au fost plantați frenetic în locuri în care chiar au îmbunătățit situația – rostul lor primordial fiind acela de a opri mașinile să mai parcheze pe trotuare, dar au răsărit, sub formă de pădurici, și în multe locuri în care nu au absolut nicio noimă.

În locuri în care, efectiv, nu reprezintă pentru comunitate decât o cheltuială, neaducând niciun beneficiu în viața de zi cu zi a oamenilor din comunitate.

Un nesfârșit șir de stâlpișori fără noimă

Coloana asta nesfârșită de stâlpișori, de exemplu, nu are niciun rost: între trotuar și șoseauexistă, oricum, și o bucată de spațiu verde, și copaci suficient de deși cât să nu încapă o mașină al cărui șofer ar avea gând necurat de parcat pe acolo pe unde au voie doar pietoni.

Este o imagine surprinsă de o bucureșteancă din comunitatea „Ești din Sectorul 2”, care îți exprimă și legitima nedumerire în lăgătură cu acest batalion de stâlpișori excesivi:

Acești stâlpișori opresc spațiul verde sa urce pe trotuar sau trotuarul sa urce pe spațiul verde?!?!?!?

Mai este o categorie uimitoare de stâlpișori complet inutili: aceia care dublează gardul, cum sunt cei de la intersecția dintre Șoseaua Colentina și Șoseaua Fundeni din București.

Ne oferă acest spectacol bizar un bucureștean din aceeași comunitate din Sectorul 2.

Sursa foto: Ești din Sectorul 2/Facebook

Mai pe larg despre această situașie, mai jos:

Cât costă un stâlpișor

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a vorbit, la sfârșitul anului trecut, în podcastul Citizen, despre costurile cu stâlpișorii.

Un stâlpișor negru costă 90 de lei bucata, iar cu montajul ajunge și la 230 de lei. Cei galbeni sunt mai ieftini (dar în situațiile de față avem numai din cei negri):

Stâlpișorul negru costă, dacă nu mă înșel, circa 90 de lei bucata. Dar ei sunt achiziționați cu tot cu montaj și – în funcție de momentul când a fost făcut contractul și de condiții contractuale, că s-a făcut licitație – costă între 170 lei și, cred, 230 lei. Cu tot cu montaj.

Primarul Mihaiu spunea atunci că suma cheltuită de Primăria Sectorului 2 pentru stâlpișori ajunge la aproximativ 10 milioane de lei.

Cookies