Bătălie în instanţă pentru fabrica de pompe Aversa. Miza: 50 milioane euro

de:
17 feb. 2014
2 Afișari
Bătălie în instanţă pentru fabrica de pompe Aversa. Miza: 50 milioane euro

În luna septembrie, dezvoltatorul imobiliar Blue Diamond Estate şi compania Autoplast Engineering au câştigat cu 17 milioane de euro licitaţia de privatizare a fabircii Aversa din cartierul Bucureştean Obor. În urma acestei tranzacţii a luat naştere firma Aversa Manufacturing, condusă de canadianul Michael Topolinski care susţine, într-un comunicat de presă că la scurtă vreme după licitaţie Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a început să se poarte ciudat.

„La două săptămâni după ce am câştigat licitaţia, am fost contactaţi de un reprezentant al AAAS care ne-a impus acceptarea unui partener privat recomandat de această autoritate. Am refuzat să ne lăsăm intimidaţi”, spune Michael Topolinski, citat de Digi24. 

Topolinski susține că, în urma acestui refuz, Autoritatea a contestat în instanța licitația de preluare a Aversa, pe motiv că nu au fost respectate condițiile din caietul de sarcini de către consorțiul câștigător. Ceea ce contrazice tocmai comunicatul emis de Autoritate în septembrie, dupa anunțarea câștigatorului. „Am fost extrem de atenţi la respectarea tuturor obligaţiilor prevăzute în regulamentul de vânzare, în special cele referitoare la menţinerea numărului de angajaţi şi la continuarea activităţilor de producţie specifice întreprinderii bucureştene”, se arată într-un comunicat al AAAS din 12 septembrie 2013.

Noii proprietari ai fabricii Aversa susțin că au facut angajările cerute de contractul de achiziție a fabricii și că au reluat producția de pompe. Mai susțin și că Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului nici măcar nu a respectat termenul-limită de trei zile în care putea să conteste în instanță licitația. Procesul a fost intentat la două săptămâni de la desemnarea câștigatorului.

Miza acestei dispute ar putea fi de fapt cele zece hectare de teren ale fabricii Aversa. Cum contractul nu spune că fabrica Aversa trebuie să ramână în zona Obor, Michael Topolinski dorește să mute producția undeva la marginea Capitalei. Astfel, cele zece hectare de teren a căror valoare ar putea depăși 50 de milioane de euro vor putea fi folosite în scopuri imobiliare de catre Topolinski.

Cookies