Bătălia de pe Facebook. Clotilde Armand vs Sorin Grindeanu, o luptă grea în care s-a aruncat cu cărți și cu gunoaie 

19 dec. 2021
400 Afișari
Bătălia de pe Facebook. Clotilde Armand vs Sorin Grindeanu, o luptă grea în care s-a aruncat cu cărți și cu gunoaie 
Bătălia de pe Facebook. Clotilde Armand vs Sorin Grindeanu, o luptă grea în care s-a aruncat cu cărți și cu gunoaie 

În vreme ce noi probabil alergăm bezmetici prin București, după cadouri, carne de porc, cârnați, caltaboși, vin sau ce ne-o mai trebui de Crăciun. pe Facebook se duce luptă grea între Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și Sorin Grindeanu, vicepremier și ministru al Transporturilor. Inutil să precizăm că vorbim despre doi politicieni din partide foarte, foarte inamice.

Bătălia de pe Facebook dintre Clotilde Armand și Sorin Grindeanu a început după ce doamna care administrează Sectorul 1, București, a pus la îndoială (împreună cu soțul) o carte de matematică pe care Sorin Grindeanu a pomenit-o  în propriul CV și care îl are drept coautor pe tatăl său.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României”, a strigat pe Facebook Clotilde Armand, făcând în mod evident aluzie la recentul scandal de plagiat care a dus la demisia proaspătului ministru al digitalizării.

A venit repede contraatacul domnului Sorin Grindeanu: 

„Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1, încât a început să arunce cu el până la Timişoara”. Desigur, și aici e evidentă aluzia, că încă unii bucureșteni încă mai păstrează în nări mirosul gunoaielor neridicate în faimoasa “criză a gunoiului” din Sectorul 1.

Clotilde Armand vs Sorin Grindeanu. Bătălia de pe Facebook, pe larg

Mai exact, Clotilde Armand a publicat pe Facebook o înregistrare video în care soţul ei, matematicianul Sergiu Moroianu, ia la puricat o carte care apare în CV-ul lui Sorin Grindeanu și pe care vicepremierul spune că a semnat-o împreună cu tatăl lui. Soțul doamnei Armand susține că lucrarea –  „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă” – nu ar fi de găsit nici măcar la Biblioteca Națională.

„Nimeni nu a avut vreodată în mână vreun exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, susține Sergiu Moroianu. 

Daaar… Dar, la un moment dat, într-un interviu filmat, Sorin Grindeanu a arătat cartea, ba chiar a publicat, prin 2017, o imagine a ei.

Soțul doamnei Armand vorbește despre neconcordanța de ISBN – numărul de carte standardizat. Ar fi unul în imaginea arătată, cândva, publicului de către Sorin Grindeanu și ar fi altul cel al cărții care figurează la Biblioteca Națională, dar la categoria cărților în curs de apariție.

VIDEO | Soțul doamnei Clotilde Armand și cartea domnului Grindeanu

A venit rapid replica lui Sorin Grindeanu:

Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand, care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă.”, a scris pe contul său de Facebook Sorin Grindeanu.

Urmărim evoluția, revenim asupra poveștii dacă e cazul.

Cookies