Bătălia de la Podul Grant, acum Gabriela Firea vs Nicușor Dan: Primarul general nu e cinstit cu bucureștenii, promite că în martie se termină coșmarul, chiar dacă termenul e nerealist

30 oct. 2023
2172 Afișari
Bătălia de la Podul Grant, acum Gabriela Firea vs Nicușor Dan: Primarul general nu e cinstit cu bucureștenii, promite că în martie se termină coșmarul, chiar dacă termenul e nerealist
Bătălia de la Podul Grant, acum Gabriela Firea vs Nicușor Dan: Primarul general nu e cinstit cu bucureștenii, promite că în martie se termină coșmarul, chiar dacă termenul e nerealist. Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea/ Mădălin Cornel/ Nicușor Dan

După ce Ciprian Ciucu a purtat un război cu Nicușor Dan pe tema Podului Grant, Gabriela Firea a decis să se bage și ea în acest conflict și să îi atragă atenția primarului general al Capitalei. Fostul primar general al Capitalei îl face pe actualul primar mincinos, referindu-se la mai multe aspecte, toate legate de închiderea Podului Grant.

„Haos în jurul Podului Grant, deși elevii sunt în vacanță”

Gabriela Firea a fost vizibil deranjată de aglomerația din ultima vreme din jurul Podului Grant și nu numai. De când a fost închisă circulația, în traficul din București s-a produs haos.

În acest sens, fostul primar general al Bucureștiului a transmis un mesaj pe pagina de Facebook. Firea îl acuză pe Nicușor Dan pentru haosul creat și spune că termenul pe care l-a transmis pentru finalizarea lucrărilor este „nerealist”.

Haos în jurul podului Grant, chiar dacă elevii din București sunt în vacanță! Încă o săptămână care a început prost pentru jumătate de București. Continuă aglomerația din cauza lucrărilor de la podul Grant, în timp ce primarul general îi induce în eroare, repetat, pe bucureșteni. Le promite tuturor că în luna martie se va termina coșmarul, dar știe clar că acest termen este nerealist.”

Nicușor Dan le-a spus bucureștenilor că circulația pe Podul Grant va fi reluată în luna martie a anului 2024, însă, constructorul care se ocupă de lucrări susține că acest lucru va fi posibil doar în cazul în care iarna va fi una blândă.

Totodată, Gabriela Firea a spus că Nicușor Dan nu a fost cinstit cu cetățenii, întrucât, în caietul de sarcini, la achiziția serviciilor de supraveghere a lucrării, se arată că lucrările la Podul Grant vor dura 24 de luni, nu 6 luni cum a declarat inițial primarul general:

Nicușor Dan nu a fost deloc cinstit cu bucureștenii și nu a discutat transparent cu ei. Dacă au fost mințiți, doar timpul va demonstra. Apropo de timp, documentele oficiale, caietul de sarcini la achiziția serviciilor de supraveghere a lucrării, arată clar că lucrările la Podul Grant vor dura 24 de luni, nu 6 luni cum a spus inițial primarul general.

Nicușor Dan a acuzat CFR că nu a emis un aviz necesar pentru lucrările la Podul Grant

Nicușor Dan a declarat săptămâna trecută că o parte din lucrările la Podul Grant presupune întreruperea sistemului de alimentare al liniilor de tren cu energie electrică, iar acest lucru presupune un aviz din partea CFR.

Ulterior, a acuzat compania feroviară că nu a emis acel aviz și că, tocmai de aceea, lucrările nu au început pe perioada verii.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a venit și l-a contrazis pe Nicușor Dan, declarând că Primăria Capitalei nu a cerut niciun aviz din partea CFR.

Acest lucru a fost menționat și de Gabriela Firea în postarea sa.

Este a doua minciună spusă cu bună știință de Nicușor Dan. Mai întâi, a acuzat CFR că nu a emis un aviz pe care Primăria Capitalei nici măcar nu l-a cerut. Evident, doar ca să se scuze că a dat peste cap circulația în jumătate de oraș, când toată vara s-a stat. Reamintesc faptul că prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a solicitat informații de la CFR și i s-a transmis oficial că nu a existat o cerere de avizare a lucrărilor, deși exista autorizație pentru lucrări de la începutul lunii aprilie.

În concluzie, fostul primar general al Capitalei a spus că modul în care s-a acționat la Podul Grant a arătat neseriozitate și nepricepere, precum și lipsă de onestitate și transparență în comunicarea cu cetățenii.

Te-ar putea interesa și:

Cookies