Bătălia de la căruciorul Mega din Berceni. O bucureșteancă n-a mai găsit la raft ce-i trebuia din supermarket și s-a servit din cumpărăturile altcuiva. “Nu-i furt, că n-ai plătit încă!”

06 mai 2024
52777 afișări
Bătălia de la căruciorul Mega din Berceni. O bucureșteancă n-a mai găsit la raft ce-i trebuia din supermarket și s-a servit din cumpărăturile altcuiva. “Nu-i furt, că n-ai plătit încă!”
Bătălia de la căruciorul Mega din Berceni. O bucureșteancă n-a mai găsit la raft ce-i trebuia din supermarket și s-a servit din cumpărăturile altcuiva. “Nu-i furt, că nu-s plătite!” | Foto simbol; credit foto: Gustavo fring/Unsplash

„Bătălia de la căruciorul din Mega” ar putea fi un serial despre starea febrilă de cumpărături care pune stăpânire pe București de câte ori se apropie o sărbătoare.

Febrilitatea aceasta capătă tot felul de forme. În primul rând, e un anume fel foarte special și specific de frăsuială în trafic , înspre și dinspre marile centre comerciale, dar îndeosebi înspre și dinspre supermarketuri, oricare ar fi ele – Mega, Lidl, Kaufland, Penny sau Auchan…)

Apoi, e nervozitatea din parcare, locul în care apare inclusiv „bătălia pentru locurile de la intrarea în Mega (sau Lidl, Penny, Auchan, Carrefour… „)

Urmează, în ordinea cronologică a cumpărăturilor de sărbători, bezmeticeala dintre rafturi și cozile de la casele de marcat.

Iar în această minivacanță de Paște, bezmeticeala dintre rafturi a ajuns la un cu totul alt nivel la un supermarket Mega din Berceni.

„Bătălia de la căruciorul Mega”, când se termină marfa la raft și te servești din alte cumpărături

În uttimele ore cu supermarketuri deschise până la scurta pauză de Paște – momentul acela când sute de mii de bucureșteni parcă trăiesc cu trama că supermarketurile nu se vor mai deschide NICIODATĂ – frenezia asta ușor nebunească a cumpărăturilor a ajuns la un nivel efectiv superior.

O bucureșteancă n-a mai găsit la raft un anume produs – n-aș putea să vă spun care, căci eram captivă în coadă, dar era un produs pe care, surpriză, cineva îl „apucase” și îl avea în cărucior.

Îl dorea atât de tare, încât n-a pregetat și l-a înșfăcat, spre marea perplexitate a posesoarei căruciorului, care, după ce și-a revenit din uluire, n-a putut să articuleze decât ceva de genul: „Dar ce faeți, doamnă? Sunt cumpărăturile mele, acesta este furt”.

Replica a venit ca fulgerul, pe un ton convins și pin de țâfnă:

Nu e, dragă, niciun furt! ce, le-ai plătit deja? Nu le-ai plătit, deci nu e furt!

Martor la scenă a fost soțul doamnei care era la coadă în fața mea și care a făcut o cale-ntoarsă clasică, pentru că soția i-a amintit că au uitat să cumpere niște avocado bio.

Omul s-a întors uluit și a povestit oricui întreba de ce e hărmălaie în zona de legume-fructe. La un moment dat, la coadă și făcut apariția și doamna cu căruciorul „jefuit”. Trecuseră 15 minute de la incident și ăîncă vorbea singură și își făcea cruci.

Sperăm că v-au fost mai liniștite de-atât cumpărăturile de Paște.😍

 

 

Cookies