Poliţia Centrului Istoric, acuzată că lasă agenții de pază să bată oamenii în sediul de pe Șelari

de:
22 ian. 2013
1 Afișari
Poliţia Centrului Istoric, acuzată că lasă agenții de pază să bată oamenii în sediul de pe Șelari

Mihai Mateaş, un jurnalist din Bucureşti a povestit, pe blogul personal în postarea cu titlul „Miliţia şi-a externalizat serviciile: Acum, la secţie te bat interlopii”, cum duminică dimineaţă, pe 20 ianuarie, a fost martorul unei dispute în Centrul Vechi. Disputa ar fi avut loc între trei agenți de pază din zonă și o trupă formată din cinci tineri. Conform acestuia, agenții i-au lovit pe aceștia chiar în sediul poliţiei.

Tânărul povesteşte cum trupa de băieţi a fost escortată spre sediu, în timp ce erau loviţi, „cu şprei cu piper în ochi, palme, pumni şi ghionturi în coaste.” Odată intraţi în sediu, poliţiştii au stins lumina întrucât în faţa Biroului de Poliţie s-au strâns mai mulţi oameni, curioși să vadă ce se întâmplă.

După ce tinerii au ieşit din sediu, „cu ochii roşii, orbiţi de jeturile cu piper”, Mihai Mateaş a intrat să întrebe poliţiştii de ce i-au luat la bătaie şi de când li se permite agenților de pază să lovească oamenii chiar în incinta Poliţiei. În acel moment, unul dintre agenţii de pază l-a scos, printre înjurături şi îmbrânceli, din Biroul de Poliţie şi a continuat să-l atace şi după l-a scos afara. Tânărul a sunat la 112, ca să raporteze atacul, însă un alt agent de pază a început să-l lovească până a scăpat telefonul din mână.

A expus în cele din urmă situaţia operatoarei de la 112 şi i s-a promis că în zece minute va veni un echipaj de poliţie. Însă, adaugă tânărul, „la tot măcelul al cărui personaj principal fără voie fusesem, miliţienii (n.r. agenţii Biroului de Poliţie pentru Centrul Istoric) au asistat neperturbaţi.”

Când a venit echipajul chemat, tânărul povestește că a trecut  pe lângă el, i-a luat cu mașina pe cei „doi poliţieni-spectatori” de până atunci şi a demarat. Bărbatul a ajuns, după un al treilea apel la 112, la Secţia numărul 10 de Poliţie, unde a făcut o plângere şi a fost îndrumat la Institutul de Medicină Legală, unde „i s-a dat dreptate”. În ceea ce privește conflictul dintre cei cinci tineri și agenții de pază, aceștia i-au povestit că au fost luați la bătaie deoarece n-au lăsat bacșiș în localul pe care agenții îl păzeau.

Poliţia Capitalei însă ne-a comunicat o altă viziune despre cele întâmplate:

„Duminică dimineaţa, poliţiştii bucureşteni au fost sesizaţi de personalul de pază al unui club că patru băieţi, vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice, nu voiau să părăsească sediul. Agenţii de pază au intervenit, dar între ei şi cei patru băieţi au fost doar discuţii verbale.
La venirea poliţiştilor, cei patru au început să adreseze cuvinte injurioase. Poliţiştii şi agenţii de pază i-au dus pe cei patru la sediul Biroului de Poliţie pentru Centrul Istoric, unde au purtat discuţii, în niciun caz nu a fost vorba de agresiune fizică.
Alţi doi bărbaţi au intrat în sediu şi au solicitat informaţii despre ce s-a întâmplat cu cei patru băieţi, deoarece ei ar fi văzut că au fost bătuţi. Poliţiştii le-au recomandat băieţilor să facă plângere la Secţia 10 de Poliţie, în cazul în care au fost agresaţi.
Unul dintre băieţi a ieşit din sediu cu un agent de pază. Băiatul a făcut plângere la Secţia 10 de Poliţie împotriva agentului de pază, spunând că a fost bătut de acesta în fața biroului din centrul vechi. Polițiștii nu au văzut ce s-a întâmplat afară, deoarece erau în sediul Poliției” – ne-au decarat reprezentanții Poliției Capitalei.
 
Conform autorităţilor, dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, autoritatea competentă să rezolve situaţia, sub aspectul săvârşii infracţiunii de purtare abuzivă.
 
Cookies