Bătaie pentru un loc de muncă, la Târgul Angajatori de Top. Vezi cum îţi creşti şansele de angajare

de:
22 oct. 2010
2 Afișari
Bătaie pentru un loc de muncă, la Târgul Angajatori de Top. Vezi cum îţi creşti şansele de angajare

După cum susţin angajatorii, cele mai multe posturi scoase la concurs se adresează tinerilor absolvenţi şi studenţilor în an terminal. În ciuda faptului că anul acesta numărul ofertelor de muncă a crescut cu 5%, tot se înregistrează o medie de şapte doritori pentru fiecare loc de muncă oferit, având în vedere că organizatorii estimează numărul de vizitatori ai Târgului la 12.000 de persoane.

„Absolvent sau student în ultimul an, facultate de profil tehnic, limba englează fluent, plus altă limbă europeană, germana preferabil, experienţă în zona de administrare şi suport IT”, a explicat Biange ca Triff, talent acquisition la Dell Services care este profilul oamenilor căutaţi de compania sa.

Reprezentanţii companiilor angajatoare spun că recomandările pe care le pot face candidaţilor vizează seriozitatea la locul de muncă şi evitarea greşelilor gramaticale, îndeosebi în CV-urile în limba engleză. „Candidaţii trenbuie să privească cu seriozitate atât postul şi cât şi compania, dar şi pregătirea şi participarea lor la interviu. Să ne vorbească despre experienţa lor, cu exemple. Iar atunci când sunt debutanţi, să apeleze la cunoştinţele sau proiectele din timpul facultăţii”, a punctat Elena Leu, manager resurse umane Akka România. „Să verifice CV-ul înainte, să nu aibă greşeli gramaticale, să nu aplice pentru absolut toate poziţiile pe care le avem. La interviu să fie ei înşişi, să fie sinceri şi deschişi”, a subliniat Oana Popa, recruitment lead-talent acquisition, Wipro Technologies România.

Pe lângă posibilitatea de a-şi depune CV-ul, organizatorii au pregătit vizitatorilor studii de caz, seminarii de carieră, workshop-uri şi prezentări de profiluri de companii. În comparaţie cu ediţia din primăvară, numărul oportunităţilor de carieră este mai mare cu 5 procente, creştere ce poate fi pusă pe seama industriilor IT&C şi Outsourcing care au anunţat mai multe planuri de recrutare pentru această toamnă. „Genpact intenţionează să angajeze câteva sute de persoane în acest an deoarece există o tendinţă de creştere în industria BPO, de a transfera cât mai multe procese în centrele din România. În următoarele luni, echipa noastră se va extinde cu câteva sute de poziţii: 80% la nivel de entry şi middle level şi 20% poziţii manageriale”, a specificat Olga Botusan, manager recrutare Genpact.

Vizitatorii târgului de locuri de muncă s-au arătat încântaţi de oferta de job-uri însă susţin că, până când pot începe efectiv să lucreze, drumul este destul de lung. „Am adus 15 CV-uri cu mine şi acum mai am 3. Am aplicat la mai multe firme din domeniul IT, eu fiind absolvent de Automatică şi Calculatoare. Nu m-am angajat imediat după terminarea facultăţii pentru că am avut unele probleme de sănătate. Sper să fie cu noroc prima încercare”, a specificat Paul Tudoran, un tânăr de 25 de ani prezent la Angajatori de Top. „Eu am mai fost şi la alte târguri de job-uri şi nu prea m-au convins că se fac recrutări pe bune. Unii angajatori, pur şi simplu, vor să îşi facă o bază de date. Nu cred că neapărat sună. Poate doar foarte rar”, a opinat Delia Sandu, o altă tânără venită la târg.

Chiar dacă media de vârstă a celor prezenţi la eveniment a fost de aproximativ 25 de ani, nu au lipsit însă nici aplicanţii de 40 de ani. „Eu am job în acest moment, dar nu strică niciodată să mai arunci un ochi pe ofertă. Din ce am văzut sunt mai multe oferte pentru cei începători şi mai puţine pentru cei cu experienţă. Nu am lăsat deocamdată niciun CV”, a spus Constantin Vişan, un alt participant la târg.

Târgul de job-uri Angajatori de top este organizat de compania de consultanţă în resurse umane Catalyst Solutions. Pentru a vedea oferta detaliată de locuri de muncă disponibile, precum şi angajatorii participanţi la târg daţi click aici.

Cookies