Bătaie pe spaţii comerciale în Centrul vechi. Chiriile ajung la 5.500 de euro pe lună

de:
11 dec. 2010
0 afișări
Bătaie pe spaţii comerciale în Centrul vechi. Chiriile ajung la 5.500 de euro pe lună

Potrivit agenţilor imobiliari care lucrează în zona Centrului Vechi al Capitalei, se mai găsesc foarte puţine locuri de închiriat, în jur de 15, scrie evz.ro.

În funcţie de zonă, preţurile pleacă de la aproximativ 20 de euro pe metru pătrat şi ajung la 50 de euro. În plină criză, dacă în restul ţării preţul chiriilor au luat-o la vale, aici au urcat. Pe Lipscani, pe un spaţiu de 100 mp, renovat recent, se cere o chirie lunară de 3.500 de euro. În aceeaşi zonă, pe un spaţiu cu deschidere de 70 m la stradă, aflat „într-o clădire consolidată, în apropiere de o zonă cu trafic pietonal intens, lângă alte cafenele, restaurante şi puburi, se cere o chirie de 2.700 de euro pe lună. Preţul creşte dacă vorbim şi de o terasă. Un loc pentru o cafenea de 120 mp cu terasă de 125 mp, cu „o poziţie foarte bună, într- o zonă cu trafic pietonal intens”, te costă 4.000 de euro lunar.

„Un loc ideal de restaurant sau pentru club, cu deschidere la o stradă cu trafic intens, compus dintr-un demisol şi parter care are în total 220 mp utili” aşa cum sună prezentarea unui anunţ imobiliar, ar costa 5.500 de euro pe lună.

Cookies