Bătaie între poliţiştii locali şi vânzătorii de banane, la Piaţa Sudului

de:
20 mai 2011
0 Afișari
Bătaie între poliţiştii locali şi vânzătorii de banane, la Piaţa Sudului

După cum susţine conducerea Poliţiei Locale Sector 4, controlul comercianţilor de fructe din apropierea staţiei de metrou Piaţa Sudului a fost declanşat joi după-amiază, în urma mai multor sesizări ale locuitorilor din zonă care susţin că nu mai puteau merge pe trotuar din cauza tarabelor improvizate de vânzători.

„Agenţii au intervenit pentru a verifica actele de provenienţă a mărfii şi dacă există autorizaţie de vânzare pe spaţiul public. Între timp, s-au adunat vreo 50-60 de cetăţeni de etnie romă care au iscat mai multe discuţii neprincipiale, înjurături, scuipături şi, ulterior, s-au dedat la acte de violenţă, lovind agenţii de Poliţie Locală”, a explicat pentru B365.ro Marin Avram, şeful Poliţiei Locale Sector 4 care a trimis la faţa locului un alt echipaj de intervenţie pentru a-şi sprijini colegii.

Potrivit acestuia, persoanele recalcitrante au fost conduse la Secţia 15 de Poliţie pentru a da declaraţii, iar o parte din poliţiştii agresaţi au depus plângere pentru comitarea infracţiunii de ultraj.

„Azi dimineaţă, alţi 70 de cetăţeni de etnie romă s-au adunat în faţa staţiei de metrou pentru a-i îndepărta pe agenţii de poliţie locală care patrulau în zonă. Din nou, l-au agresat pe un coleg, rupându-i haina şi trântindu-l pe jos. A fost chemată din nou Poliţia, s-au depus plângeri şi au fost conduse la secţie persoanele agresive”, a menţionat directorul de la Poliţia Locală Sector 4 are a mai precizat că 15 dintre aceste persoane au venit şi la sediul instituţiei pentru a-i cere socoteală.

Conform sursei citate, joi au fost amendate 12 persoane pentru comerţ ilicit cu fructe pentru care nu existau acte de provenienţă, iar vineri au fost sancţionate contravenţional alte 4 persoane. Fiecare a încasat o amendă în cuantum de 900 de lei. „Noi nu putem să susţinem starea de disconfort pe care o creează aceste persoane pe spaţiul public şi vom continua acţiunile de control pe această linie. Dacă doresc să-şi vândă produsele pe raza Sectorului 4 trebuie să se autorizeze în acest sens şi să aibe acte de provenienţă pentru marfă”, a conchis Avram.

Cookies