Bătaie de joc: Piața Unirii arată jalnic, după o investiție de 2,5 milioane lei

de:
24 mart. 2014
4 Afișari
Bătaie de joc: Piața Unirii arată jalnic, după o investiție de 2,5 milioane lei

Granitul montat pe jos se sparge, cazanele care ar fi trebuit să conțină flori au devenit coșuri de gunoi și au fost deplasate, bilele de metal destinate opririi parcării în zonă au fost rupte și au dispărut. Pe Forumul SKYSCRAPERCITY, utilizatorul Dubreu publică o fotografie demonstrativă despre starea lucrurilor: 

 

Toate acestea după lucrări care au costat 2,5 milioane lei și care au blocat traficul pietonal luni de zile. 

Deschis în prag de iarnă 2012, șantierul a fost abandonat mai bine de patru luni, timp în care și puținele amenajări realizate s-au deteriorat. Reînceperea lucrărilor, făcută cu mare întârziere în vara lui 2013, s-a produs mai degrabă pe hârtie decât în realitate. Abia în august, pe trotuarul din faţa magazinului Unirea Shopping Center au fost aduse pavaje pentru amenajarea trotuarului, însă nici atunci lucrările nu s-au mişcat într-un ritm mai alert.

Reamenajarea trotuarului din Piața Unirii îi costă pe bucureșteni 2,5 milioane de lei (peste 500.000 de euro). Lucrările sunt executate de firma Euroconstruct ’98, una din firmele preferate ale Primăriei Capitalei, despre care presa a scris în mai multe rânduri că a fost favorizată pentru obținerea unor contracte oneroase pe bani publici. Firma este deţinută de către „regii asfaltului” Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, patroni ai restaurantului Golden Blitz. În afară de „amenajarea” trotuarelor din Piața Unirii, Primăria Capitalei a mai contractat firma Euroconstruct pentru reabilitarea  Bulevardului Liviu Rebreanu, execuţia lucrărilor la pasajul pietonal de la Piața Romanăpistele de bicicliști distruse, înlocuirea de borduri și alte lucrări de reparații pentru diverse străzi.

Cookies