Coşmar pe strada Petre Ionescu: condamnaţi să stea pe întuneric, din două în două zile

de:
30 nov. 2011
1 Afișari
Coşmar pe strada Petre Ionescu: condamnaţi să stea pe întuneric, din două în două zile

Locatarii blocului 7 din str. Petre Ionescu nr.51 din Sectorul 3 susţin că Enel Distribuţie Muntenia SA i-a adus la capătul răbdării. De aproape două luni, bucureştenii spun că sunt lăsaţi în beznă „când le este lumea mai dragă”: începând cu ora 19.00-20.00 rămân fără electricitate, problema fiind remediată abia spre dimineaţă.

„La fiecare două seri se opreşte curentul de la ora opt seara la 3 noaptea. Dacă nu se întâmplă seara asta, seara cealaltă cu siguranţă se ia lumina. Ce să zic? De toată jena. Când să-ţi faci şi tu pachetul pentru a doua zi, să-ţi calci o haină, un halat pentru serviciu n-ai cum. Ce să mai faci duş seara? Te speli un pic acolo şi gata”, a declarat pentru B365.ro Gheorghiţa Stoian, una dintre locatarele blocului.

În capitala ţării, temele pentru şcoală se fac la lanternă

Bucureşteanca a adăugat că, din acest motiv, frigiderele şi congelatoarele sunt mai tot timpul dezgheţate, iar unele verdeţuri puse „pe iarnă” s-au stricat. „N-apuca bine să îngheţe că se dezgheţa din nou. Ce se-ngheţa o zi se dezgheţa a doua zi. Am avut leuştean la congelator, dar l-am aruncat că nu mai aveam ce să fac cu el. Se fleoşcăise definitiv. Tot din cauza asta curgea apă în oala de ciorbă, vai de capul nostru”, a detaliat Stoian.

Potrivit locatarilor, problema se acutizează îndeosebi în weekend. „Au apărut destule probleme. Nu poţi să faci nimic în casă. Copilul trebuie să îşi facă temele la lanternă, iar de uitat de televizor nici nu poate fi vorba. Odată mi s-a întâmplat chiar să fac baie când s-a luat lumina. Numai eu ştiu în ce fel m-am spălat atunci”, a adăugat Dorina Zamfir, o altă locatară a blocului din cartierul Balta Albă.

Stoc de lumânări ca pe vremea lui Ceauşescu

După cum susţine femeia, fiecare locatar şi-a făcut stoc de lumânări „mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu”, iar cina la lumina lumânării a devenit o obişnuinţă. „La noi în familie, aproape în fiecare seară, avem parte de o cină romantică, la lumânare, chiar glumeam cu soţul din cauza asta”, a făcut haz de necaz Dorina Zamfir.

Conform locatarilor, necazurile locatarilor blocului 7 din str. Petre Ionescu ar fi de la un transformator din spatele imobilului. „Nici nu mai ştiu câte telefoane am dat la Enel să anunţ defecţiunile. Am numărul Enel pe apelare rapidă. De fiecare dată răspunde un robot, te pune pe hold câteva minute şi durează în jur de 7-8 ore din momentul în care anunţ întreruperea până când se remediază”, a completat Cristina D, o altă locatară.

Enel susţine că de vină ar fi reţeaua de cabluri învechită

Contactaţi de reporterii B365.ro pentru a prezenta un punct de vedere oficial în legătură cu problema ridicată de locatarii blocului din str. Petre Ionescu din Sectorul 3 al Capitalei, reprezentanţii companiei au precizat că reţeaua de cabluri din zonă este suprasolicitată. „Postul de transformare menţionat de dvs. a fost modernizat în totalitate, însă reţeaua de cabluri din acea zonă este veche şi nu a fost încă înlocuită, astfel încât nu face faţă cerinţelor de consum. Lucrările de modernizare ale reţelelor subterane de cabluri trebuie corelate cu lucrările celorlate companii de utilităţi, având în vedere procesul de autorizare a acestor măsuri”, au transmis oficialii Enel.

Conform sursei citate, infrastructura existentă se bazează pe tehnologie veche de aproape cinci decenii. „Dorim să subliniem faptul că reţelele de distribuţie din Bucureşti au o vechime considerabilă şi nu au mai fost făcute investiţii majore cu mult timp înainte de privatizare. De fapt, în momentul preluării de către Enel a activităţilor de distribuţie în zona Muntenia Sud, mare parte a infrastructurii existente se baza pe tehnologia anilor 1960-1970, care nu face faţă cerinţelor actuale de consum din Bucureşti”, informează Enel care a adăugat că, potrivit legii, întreruperile neplanificate de electricitate pot fi remediate în termen de 12 ore, în cazul intervenţiilor în condiţii normale de vreme, în mediul urban.

Cookies