ȘTIRI

BĂTAIE DE JOC la Universitatea București: Studenții au dormit pe holuri pentru a prinde loc în cămin

Marți, în jurul orei 13.00, studenții au fost anunțați că se vor face liste pentru redistribuirea locurilor rămase goale în căminele universității.

„Am fost anunțați că redistribuirea va începe miercuri, în jurul orei 10, dar că se va face prezența – de pe lista pe care am făcut-o marți- cu ceva timp înainte. M-am gândit că, dacă venim la 7 dimineața, o să fim la strigarea prezenței”, povestește Daria, studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Însă prima prezență s-a făcut la ora 19.00, marți. Următoarea la 23.30, apoi la 5 dimineața și la 9 dimineața, miercuri. Astfel, studenții care voiau să mai prindă un loc au dormit pe holurile căminului Kogălniceanu, acolo unde se află Serviciul Social al UB. 

„Peste 100 de studenți au dormit pe holuri. Era plin de la etajul unu până la trei. Studenții au dormit aici pe saltele, pe care ni le-a dat nea` Vasile, un angajat al căminului”, spune o altă studentă. 

Cei care nu au fost când se striga prezența, au fost tăiați de pe listă și adăugați în coada acesteia, atunci când au venit la cămin.

Prezența era strigată de un reprezentat al studenților, iar cei de la Serviciului Social știau că -prezența se face în miez de noapte, declară studenții. 

Poliția a venit în noaptea de marți spre miercuri la căminul Kogălniceanu. Studenții care sunt deja cazați în căminul Kogălniceanu au sunat la Poliție, fiind deranjați de gălăgie și de mirosul de țigară. 

„S-a băut bine și s-a fumat mult, administratora nu a avut ce face. Pe la 10, astăzi, erau peste 250 de oameni. Sunt oameni de ieri, de la 10 dimineața, aici. Pe la 14.00, deja 40 de oameni începuseră să se campeze”, povestesc studenții.

Un alt student a povestit că nu este primul an în care se petrec astfel de lucruri la redistribuiri. „Ca în fiecare an, redistribuirile încep cu două zile înainte. Suntem singura universitatea din București unde sistemul de distribuire este după criteriul primul venit, primul servit”, a spus Cristi, student la Facultatea de Sociologie.

Mai mult, studenții au povestit că redistribuirile erau anunțate inițial pe 10 octombrie. „Nu știu când s-au mutat pe 9. Și trebuiau să înceapă de la ora 10, nu cu 24 de ore mai devreme”, declară un alt student. 

Studenții sunt revoltați și dezamăgiți de universitatea la care au ales să studieze. „Cozi interminabile, nervi, proastă organizare, lucruri care nu-și au locul într-o astfel de instituție”, a spus Ștefan, student la Facultatea de Informatică.

„Am ajuns aici la 8 jumătate azi dimineață, nu știam că listele s-au făcut de ieri. Nici nu știu de unde ar trebui să aflu treaba asta”, povestește și Aura, studentă la Facultatea de Chimie.

Studenții de la Facultatea de Biologie de la UB au povestit că, după ce s-a împărțit locurile alocate studenților de la facultatea lor, conducerea facultății a refuzat să redistribuie, așa cum era normal, locurile rămase, spunându-le celor care nu aveau unde să doarmă să așteapte redistribuirea mare, de la universitate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button