ȘTIRI

Bătaie de joc la adopţii de câini:Telverde indicat de Primărie face legătura la hingherii prinzători

Reporterii B365.ro au sunat vineri, în jurul orei 14.00, la numărul de telefon 0800 800 877, indicat pe afişul campaniei de informare a populației referitoare la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. Însă, la celălalt capăt al firului a răspuns un angajat de la dispeceratul ASPA, care a precizat că, de fapt, la acest număr de telefon se fac sesizările pentru adunarea câinilor de pe străzile Capitalei. „Trebuie să sunaţi la adăposturi. Ei vă pot da în adopţie un câine. Sunt două adăposturi: unul la Mihăileşti şi unul pe Bd. Theodor Pallady. Îi sunaţi direct pe ei sau mergeţi personal acolo cu buletinul. Noi (n.r. – la acest număr de telefon) primim sesizările cu locurile în care se află câinii maidanezi. Noi trimitem echipele pentru a ridica câinii maidanezi fără stăpân. Îi ducem la adăposturi şi cei de la adăposturi îi dau în grija celor care doresc. Sună lumea pentru adopţii, numai că trebuie să mergeţi personal până acolo. Adăpostul de la Mihăileşti e mai departe, pe Şos. Bucureşti – Alexandria, şi cel de pe Bd. Theodor Pallady e în Bucureşti”, a declarat angajatul de la dispeceratul ASPA, atunci când reporterii B365.ro au sunat la numărul de telefon gratuit 0800 800 877, număr care ar fi trebuit să fie dedicat campaniei de informare a populației cu privire la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân.

Ascultă aici conversaţia dintre reporterul B365.ro şi dispecerul de la ASPA, care a răspuns la numărul de telefon pentru adopţii 0800 800 877.

Primarul Sorin Oprescu a declarat, vineri, că a demarat o campanie de informare a populației referitoare la posibilitatea adoptării de câini fără stăpân. „Îi strângem de pe străzi și încurajăm adopția. Am început să facem și reclamă pentru a încuraja oamenii să vină să îi adopte”, a spus, vineri, Sorin Oprescu. 

Afișe care prezintă programul de adopție de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor au apărut deja în București.

Înfiinţarea liniei telefonice gratuite pentru adopţii, 0800 800 877, a fost anunţată încă de la finele lunii trecute, când primarul general anunţa că în 18 luni Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) va aduna 80% din câinii de pe străzi. Tot atunci, edilul-şef a precizat că persoanele care vor să reclame existența haitelor, a câinilor periculoși și eventualele atacuri pot suna non-stop la numărul de telefon 021.9844.

În ciuda campaniei iniţiate, sondajele arată însă că 94% dintre bucuresteni NU ar adopta un maidanez pentru a-l scăpa de eutanasiere 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button