De ce NU merită mers la La Plaja Acua Park Divertiland: ce hibe are noul parc de distracţii acvatice

de:
31 aug. 2012
16 Afișari
De ce NU merită mers la La Plaja Acua Park Divertiland: ce hibe are noul parc de distracţii acvatice

Surprizele neplăcute s-au ţinut lanţ pentru bucureştenii care au ales La Plaja Acua Park, în week-end. Vizitatorii au avut parte mai mult de cozi interminabile la intrare, la tobogane şi la restaurant decât de distracţie. Deşi investitorii s-au lăudat că locaţia are o capacitate totală de 7.000 de locuri, La Plaja Acua Park nu face faţă unui număr mare de vizitatori.

Aglomeraţia de la finele acestei săptămâni i-a făcut pe mulţi să creadă că noul parc acvatic este subdimensionat pentru Bucureşti, în contextul în care sâmbătă şi, respectiv, duminică, au fost prezenţi câte 3.000 – 4.000 de clienţi, în această locaţie. Dacă sâmbătă, în jurul orei 10.00, vizitatorii nu au pierdut mai mult de 10 – 15 minute pentru a intra în parc, duminică, situaţia a scăpat de sub control. În ultima zi de week-end, în jurul orei 10.30, sute de bucureşteni aşteptau, la cozi interminabile, să îşi cumpere bilete pentru a avea acces în La Plaja Acua Park. Cei mai mulţi au pierdut mai bine de o oră pentru a reuşi să intre în parcul acvatic.

Aglomeraţie la intrare în La Plaja Acua Park

Când a fost întrebat cum explică situaţia creată, Alejandro Poulakis, administratorul şi investitorul Divertiland, complexul de entertainment care include La Plaja Acua Park, a replicat că „au venit prea mulţi oameni la aceeaşi oră”. În ciuda afirmaţiilor managerului companiei, cozile de la intrare au rămas destul de mari până pe la ora 14.00.

Citiţi şi cum ni s-a părut Water Parkul din Otopeni: Bătaie de joc față de clienți, la Water Park-ul de lângă Capitală

Pentru a-şi remedia imaginea ştirbită de aglomeraţie, reprezentanţii parcului acvatic au prelungit programul cu o oră „până la ora 22.00”, în contextul în care, în ziua inaugurării, oficialii companiei au anunţat că locaţia va fi deschisă pentru public, zilnic, în intervalul orar 9.00 – 22.00. Tot pentru a-i face pe clienţi să uite de timpul pierdut la case, ei au permis folosirea toboganelor până la închiderea parcului.

Odată intraţi în parcul acvatic, cei care au ajuns în jurul orei 11.00 în interiorul locaţiei, au fost lăsaţi cu ochii în soare, la propriu, pentru că umbrelele se epuizaseră deja. După o oră, nici şezlongurile nu mai erau disponibile. Astfel, cei care au ajuns mai târziu La Plajă au fost obligaţi să se mulţumească doar cu scaunele pliante.

După cozile de la intrare, vizitatorii au avut de îndurat cozile mari de la restaurant, unde mulţi au aşteptat mai bine de o oră pentru a-şi potoli foamea. Nici barurile sau toboganele nu au fost mai libere. Astfel, dacă la baruri, în momentele cele mai aglomerate oamenii puteau aştepta şi peste 15 minute pentru a se hidrata, la tobogane, timpul de aşteptare era vizibil mai mare. Sute de oameni aşteptau, cu nerăbdare, să se aventureze pe toboganele din parc, iar cozile începeau de la baza toboganelor. Singurele echipamente de distracţie care nu erau suprasolicitate de vizitatori erau cele din grupul Kilimanjaro, tobogane destinate pasionaţilor de aventuri extreme.

„Mulți ne-au sugerat să nu mai lăsăm oamenii să intre după un anumit număr. Dacă se aflau și ei în aceeași situație, le-ar fi convenit să li se interzică intrarea după ce au bătut atâta drum până la parc și și-au făcut planuri? Se lucrează acum la problemele astea. Se vor rezolva. Încercăm să îndemnăm oamenii să se orienteze și către vizitele din timpul săptămânii, când e mai lejer, mai convenabil, pentru că preţul de intrare este mai scăzut, şi nu se mai formează cozi la restaurant sau la tobogane. Suntem conştienţi, însă, de faptul că mulţi clienţi pot veni doar în week-end-uri. Încercăm să soluționăm problemele, dar nu putem mulțumi mii de vizitatori. Iar numărul toboganelor e limitat și el. Singura soluție ar fi, într-adevăr, să nu mai permitem accesul după anumite ore. Dar este cam dificil. Vom vedea. E o întreagă aventură”, a declarat, pentru B365.ro, Cătălina Alexandra Ion, PR-ul complexului de distracţii Divertiland.

Piscina cu valuri şi râul leneş, subdimensionate pentru mii de clienţi

Nici piscina cu valuri sau râul leneş nu au fost mai libere pentru clienţii veniţi să se răcorească în parcul acvatic din vestul Capitalei. Piscina cu valuri a devenit neîncăpătoare pentru vizitatorii La Plaja Acua Park, iar mulţi dintre vizitatori s-au resemnat şi au rămas pe şezlonguri sau pe scaunele pliante pentru a evita să fie striviţi şi zgâriaţi de zecile de colaci care se plimbau înghesuit pe suprafaţa apei. Şi Lazy River (Râul Leneş) a fost destul de aglomerat, fiind luat cu asalt de mulţi clienţi înarmaţi cu colaci. Astfel, persoanele care voiau să îşi pună muşchii în mişcare nu puteau înota nici măcar câţiva metri din cauza aglomeraţiei.

Aglomeraţie la piscina cu valuri

Deşi La Plaja Acua Park are o capacitate de 7.000 de persoane, iar în fiecare zi a week-end-ului trecut au fost prezenţi circa 3.000 – 4.000 de bucureşteni, nu toţi clienţii au putut intra în posesia colacilor. Mai mult, unii vizitatori, de teamă să nu rămână fără colaci, şi-i luau lângă şezlonguri, fără să ţină cont de faptul că şi alţii ar putea avea nevoie de ei la tobogane, pentru a se plimba pe râul leneş ori pe valuri.

Lipsa spaţiului s-a resimţit în special duminică, atunci când, pentru a le face loc tuturor în parc, şezlongurile au fost mutate în foişoarele pentru colaci şi în spaţiul de întâlnire.

Iniţial, oficialii companiei au anunţat că parcul acvatic va avea 70.000 mp, suprafaţă suficientă pentru mai bine de 7.000 de persoane, însă, planul a fost schimbat, iar La Plaja Acua Park a ajuns să măsoare doar 42.000 mp, arie insuficientă pentru target-ul de vizitatori ţintit de companie.

Un alt aspect deranjant pentru vizitatori îl constituie lipsa unor piscine de mari dimensiuni şi diferite adâncimi care să le permită tuturor să înoate în voie, fără să facă slalomuri printre colaci.

De asemenea, la doar o săptămână de la deschiderea oficială, vopseaua de pe piscine, în special cea folosită la râul leneş, a început să cedeze şi să se decojească treptat.

În ceea ce priveşte nivelul de adrenalină generat de toboganele de La Plajă, în cele mai multe cazuri, acest parc acvatic este surclasat de rivalul său din nordul Capitalei, Water Park Otopeni. De exemplu, toboganul sub formă de pâlnie din parcul fraţilor Negoiţă generează senzaţii mai intense pentru că îi aruncă pe aventurieri direct în piscina adâncă de 2 metri. În schimb, cei care testează echipamentul asemănător din La Plaja Acua Park trec printr-un tub înainte de a ajunge în piscina de 1,1 metri adâncime, astfel că adrenalina nu mai atinge cote la fel de ridicate ca la Water Park.

Bucureştenii care nu au autoturisme personale pot ajunge la Divertiland cu microbuzele parcului acvatic, care staționează în parcarea Turbomecanica, lângă Imprimeria Națională, în apropierea stației de metrou Păcii. Aceste mijloace de transport pleacă din 30 în 30 de minute atât de la Păcii, cât și de la Divertiland. Transportul clienţilor cu microbuzele La Plaja Acua Park este gratuit.

Cookies