LA MINE-N CARTIER

Bătaie de joc: Cum justifică Administrația Străzilor dezastrul de pe trotuarul de la Piața Unirii

Plăcile de granit au fost sparte, stâlpișorii de protecție care arătau oricum ca niște ghiulele au fost rupți, „cazanele” destinate plantării de flori zac părăsite într-o rână. 

Administraţia Străzilor dă vina pe comercianţii care şi-au instalat tarabele pentru târgurile de mărţişor. Instituţia arată cu degetul şi spre primăriile de sector, care au dat autorizaţii fără să verifice modul în care vânzătorii protejează zona.

„De 1 şi 8 martie, Primăria Sector 3, respectiv Primăria Sector 5 au emis autorizaţii de comercializare a accesoriilor cu ocazia Mărţişorului, comercianţii amplasându-şi tarabe pe trotuarul din faţa Magazinului Unirea. La finalul celor 8 zile, inspectorii ASB au fotografiat bunurile distruse”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Străzilor Bucureşti remis Digi24.

Pentru că lucrarea are o garanţie de doi ani, Administraţia Străzilor îi cere constructorului să facă reparaţii. Firma care s-a ocupat de lucrări spune că în sarcina sa revine doar refacerea pavajului, care a fost distrus din neglijenţa celor de la ASB.

„O să înlocuim dalele de granit sparte sau deteriorate. Am şi făcut solicitare scrisă la Administraţia Străzilor să monteze stâlpişorii aceia de protecţie, că erau maşini intrate pe parcare, inclusiv o macara”, a declarat într-o intervenţie telefonică la Digi24 Cătălin Popescu, director general adjunct Euroconstruct.

Lucrările de modernizare a trotuarelor din Piaţa Unirii au durat mai bine de un an şi au costat peste 600.000 de euro, bani din bugetul Primăriei Capitalei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button