Bătaie ca în filme în Sectorul 2 al Capitalei: Nouă bărbați s-au lovit cu bâte și bare de fier, în mijlocul zilei, de față cu mai multe persoane

31 aug. 2023
3011 afișări
Bătaie ca în filme în Sectorul 2 al Capitalei: Nouă bărbați s-au lovit cu bâte și bare de fier, în mijlocul zilei, de față cu mai multe persoane
Bătaie ca în filme în Sectorul 2 al Capitalei: Nouă bărbați s-au lovit cu bâte și bare de fier, în mijlocul zilei, de față cu mai multe persoane. Sursa foto: Inquam Photos/ Cornel Putan

Nouă persoane s-au bătut cu bâte și bare de fier pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei. Polițiștii au arestat preventiv șase dintre ele și le caută pe celelalte trei.

Indivizii s-au luat la bătaie din cauza unui conflict anterior

Parchetul de pe Lângă Tribunalul București a transmis într-un comunicat de presă că, pe data de 29 august 2023, procurorii au pus în mișcare o acțiune penală față de 9 inculpați, cercetați pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • tentativă de omor;
  • tentativă de omor calificat;
  • tulburare a ordinii și liniștii publice;
  • favorizarea făptuitorului

Se pare că, pe data de 17 august 2023, în jurul orei 15:00, nouă indivizi, împărțiți în grupuri de șapte, respectiv două persoane, au început să se bată cu bâte și bare de fier pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei.

Bătaia ar fi pornit din cauza unui conflict anterior.

Doi dintre indivizi au agresat câte un membru al grupului advers, lovindu-l cu bâtele și barele de fier în zona capului, potrivit comunicatului:

Doi dintre inculpați au agresat câte un membru al grupului advers, aplicând lovituri cu bâte și bare de fier în zona capului, iar doi dintre inculpați au agresat câte doi membri ai grupului advers în același mod, fiind așadar vorba de două infracțiuni de tentativă de omor și două infracțiuni de tentativă de omor calificat (asupra a două persoane).”

Ceilalți patru inculpați nu au exercitat agresiuni, dar s-au înarmat cu obiecte contondente și i-au sprijinit moral pe agresori.

În urma evenimentelor, trei dintre persoanele implicate au suferit traumatisme cranio-cerebrale.

Bătaia a avut loc în public și a speriat persoanele din jur

În comunicat se mai arată că bătaia dintre cei nouă indivizi a avut loc într-un spațiu public, în fața mai multor persoane, care s-au speriat de cele văzute. Astfel, inculpații au tulburat ordinea și liniștea publică.

Două dintre persoanele implicate au refuzat să le ofere polițiștilor detalii despre agresori, deși îi cunoșteau, pentru că între grupuri au existat conflicte mai vechi. De asemenea, cei doi au refuzat și să se prezinte la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în vederea examinării medico-legale.

Au fost puse în executare 12 mandate de percheziție domiciliară în Municipiul București și în județele Călărași și Ialomița, fiind depistați șase dintre cei nouă indivizi implicați.

Cele șase persoane găsite au fost arestate preventiv pentru 24 de ore.

La data de 30.08.2023, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile atât față de cei 6 inculpați reținuți, cât și față de cei 3 inculpați care se sustrag urmăririi penale. Judecătorul a admis propunerea și a dispus arestarea preventivă a celor 6 inculpați reținuți, urmând să se pronunțe la o dată ulterioră și cu privire la cei 3 inculpați care se sustrag urmăririi penale”, se mai arată în comunicat.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.

Te-ar putea interesa și:

Cookies