Băsescu vrea înfiinţarea zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov

Băsescu vrea înfiinţarea zonei metropolitane Bucureşti-Ilfov

Reforma administrativă, aşa cum este ea văzută de şeful statului, conform propriilor declaraţii din şedinţa de guvern, ar consta în desfiinţare celor 41 de judeţe şi înfiinţarea a opt sau şapte regiuni mari, plus zona metropolitană Bucureşti-Ilfov.

Actualul sistem, menţinut din 1968, generează ineficienţă în utilizarea banilor UE şi corupţie, a susţinut preşedintele Băsescu: „Nu se poate vorbi despre o dezvoltare a României cu unităţi administrative atât de mici. Organizarea administrativă a României este făcută pe baza unei legi din anul 1968, la care nu s-au modificat, în 21 de ani de parlamentarism, nici măcar articolele în care scrie „Republica Socialistă România”.” -a declarat Băsescu, conform relatării Gândul.info.

„Mai este un motiv pentru care trebuiesc desfiinţate cele 41 de judeţe şi împărţită România în 8 judeţe, sau în 7 judeţe şi Municipiul Bucureşti, cu zona metropolitană şi Ilfov. Trebuie să lucrăm pe zone mari, astfel nu vom fi eficienţi şi nu vom lucra în favoarea cetăţeanului. Înţeleg supărarea partidelor plitice pentru că dacă eşti şeful Consiliului Judeţean stăpâneşti judeţul. A venit momentul să ne ridicăm deasupra intereselor de partid” – a mai spus preşedintele.