ARHIVA B365

Băsescu: Udrea nu minte, nu am auzit să ia bani. Am încredere în ea şi în justiţie

Întrebat cum comentează „acuzele” că justiţia a aşteptat să-şi termine mandatul pentru a începe anchetarea penală împotriva Elenei Udrea, fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, luni seara, la TVR, că este „o minciună” şi că nu a avut nicio informaţie până la încheierea mandatului că „ar fi implicată în lucruri ilegale”.

Referitor la Gala Bute, Traian Băsescu a subliniat că Elena Udrea „nu a fost chemată vreodată să dea o declaraţie, să dea explicaţii”, informează Mediafax.

Băsescu a precizat că nu va intra „în corul mediatic care se desfăşoară acum la adresa Eeleni Udrea, mai ales că mâine acest om se prezintă în faţa judecătorilor”, pentru a nu încerca să influenţeze vreo decizie. „Cred că orice aş spune despre dosare, că-i Microsoft, că-i Gata Bute, i-ar face un deserviciu”, a spus el.

„Am încredere în acest om. Când un judecător va spune că e vinovată, voi recunoaşte indiscutabil decizia judecătorilor. Dar deocamdată discutăm de o fază premergătoare”, a mai spus fostul preşedinte.

Referitor la faptul că împotriva Elenei Udrea există nouă solicitări pentru începerea urmăririi penale şi pentru arestare preventivă, Traian Băsescu a spus: „Recunosc că e o situaţie de Guinness Book, e aşa o avanlanşă, pentru care trebuie să fii extrem de tare să rezişti, să ai un caracter foarte puternic, să fii extrem de tare să rezişti”.

Fostul preşedinte a susţinut că, aşa cum o cunoaşte, Elena Udrea este „un om care nu minte şi în care poţi să ai încredere”. „Eu n-am auzit-o pe femeia asta vorbind de bani, să ia bani să facă ceva, sunt 11 ani de când colaborez cu ea şi am şi investit enorm încredere şi politic”, a spus Băsescu.

Totodată, Băsescu a mai spus că el are încredere în Elena Udrea şi în justiţie.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Udrea unor persoane de la vârful SRI şi DNA, Traian Băsescu a precizat că „fiecare are dreptul să spună ce crede şi ce ştie” şi că este datoria instituţiilor statului să ancheteze astfel de suspiciuni”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button