ARHIVA B365

Băsescu: SRI a inițiat Legile Big Brother, evitând, printr-un „tertip legal”, să ajungă în CSAT

„Un alt lucru care nu mi-a plăcut: Pachetul Big Brother. Pai s-a ales o modalitate de promovare la primele două legi, cea care viza cartelele pre-pay și cea care viza stocarea datelor, care să nu le facă avizabile de CSAT. Peste noapte, s-a umflat capul unor parlamentari, care au inițiat aceste legi, iar când sunt legi care vizează inițiativa legislativă, ele nu trebuie să treacă prin CSAT. Prin acest tertip legal, serviciile au evitat să ajungă în CSAT și cu legea cartelelor pre-pay, și cu legea stocării datelor. Mai mult, cybersecurity-ul l-a făcut Guvernul fără să îl treacă prin CSAT”, a declarat Traian Băsescu, scrie realitatea.net.

Întrebat dacă, în acest context, cei din servicii i-au pus pe parlamentari să facă legile, fostul șef de stat a răspuns:

„Categoric da. E clar că instituțiile și-au căutat soluțiile viitorului. Astfel de legi nu ar fi trecut niciodata prin CSAT, fără control judecătoresc. Cele două legi nu au fost făcute fără că serviciile să ştie, iar cybersecurity-ul ostentativ Guvernul nu a mai trimis să ia aviz CSAT (…) Necesitatea de a controla serviciile mi-au dovedit-o astea ultime șase luni de mandat, cu cele trei legi care au trecut”, a mai spus Traian Băsescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button