Băsescu sesisează CC cu privire la modificările aduse legii de funcţionare a SRR şi SRTV

de:
26 feb. 2014
0 Afișari
Băsescu sesisează CC cu privire la modificările aduse legii de funcţionare a SRR şi SRTV

reşedintele solicită Curţii Constituţionale să constate neconstituţionalitatea legii pentru modificarea şi completarea Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, fiind încălcate dispoziţiile Art. 1 alin. (5) din Constituţie, având în vedere că dispoziţiile legii sunt insuficient de precis formulate şi nu nerespectă criteriile de claritate, precizie, previzibilitate şi predictibilitate.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.ro, în forma sa iniţială, Legea 41/1994 prevedea, în Art. 42, că „finanţarea necesară producerii şi difuzării emisiunilor radiofonice şi de televiziune adresate străinătăţii, precum şi dezvoltării acestei activităţi se asigură din fondurile alocate de la bugetul de stat” şi că „sumele necesare se evidenţiază separat în bugetul fiecărei societăţi, pe baza programelor stabilite potrivit legii”.

În legea trimisă la promulgare, în Art. 43 alin. 1 indice 1 se prevede că „în vederea extinderii/dezvoltării activităţii specifice, în ţară sau în străinătate, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune pot înfiinţa, cu avizul consultativ al comisiilor parlamentare pentru cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, persoane juridice de drept privat, cu sau fără scop lucrativ, pot dobândi calitatea de asociat în cadrul unor asemenea entităţi sau, după caz, pot achiziţiona acţiunile/părţile sociale ale unei societăţi comerciale existente, în condiţiile legii”.

Cookies