Băsescu s-a răzgândit: Se întoarce în politică din 2014

de:
27 feb. 2013
0 Afișari
Băsescu s-a răzgândit: Se întoarce în politică din 2014

Preşedintele Traian Băsescu s-a răzgândit: nu se mai retrage din politică după încheierea mandatului, aşa cum a susţinut din 2005 încoace.” Recunosc că am spus că nu mă mai interesează, că nu vreau să mai aud de politică. Cred că a fost precum cea cu . Am avut vreo trei zile în care am stat degeaba şi nu mi-am găsit locul”, şi-a reevaluat Traian Băsescu intenţiile legate de viitorul său în politică, în timpul unei întâlniri cu românii, la Viena, informează Gândul.

Chiar dacă e convins că va reveni, preşedintele spune că nu ştie încă în ce formulă se va întoarce. „Nu-mi e foarte clar cum, pentru că am mai multe variante, dar o să rămân activ. După ce predau cheile de la Cotroceni – nu pe cele ale Palatului, ci pe cele de la seifuri; seifuri cu documente nu cu altceva – cred că îmi iau soţia şi aş merge vreo două-trei săptămâni să fiu sigur că nu sună nimeni”, şi-a făcut Băsescu un prim plan de concediu, urmat de revenirea în politcă. Concluzia sa: „Nu pot fi pensionar”.

Opţiunea PDL rămâne deschisă

Băsescu şi-a pregătit anunţul de revenire în urmă cu câteva zile, mai mult ca un avertisment pentru activul PDL, demobilizat în campania internă pentru alegerea conducerii de partid. „Am spus că nu o să mă întorc în PDL, dar am zis şi că demisionez în cinci minute”, a spus preşedintele, într-o emisiune la B1.

Ulterior, consilierul său, Sebastian Lăzăroiu, a revenit asupra acestei idei într-un comentariu pe Facebook. „Nu ştiu dacă Traian Băsescu se va mai întoarce vreodată în PDL. Poate că da, poate ca nu. Cert e că nu se va întoarce niciodată într-un PDL condus de Blaga&co şi anexat intereselor PSDşi PNL. Ce să mai scoţi dintr-un asemenea partid?”, a dat Lăzăroiu acelaşi mesaj de mobilizare internă pentru schimbarea conducerii PDL la Convenţia din 23 martie.

La câteva minute după anunţul lui Traian Băsescu de la Viena, Vasile Blaga, i-a şi deschis uşa partidului: „E binevenit în PDL”, a spus Blaga la Realitatea TV, după ce Băsescu i-a trasmis prim mesaje pe reţelele de socializare că nu va mai avea un dialog cu PDL cât timp partidul îşi păstrează actuala conducere.

Cookies