Băsescu: Protestul de la Roşia Montană, „fabricat”. „Ne facem că intrăm în galerii turistice”

de:
29 sept. 2013
0 Afișari
Băsescu: Protestul de la Roşia Montană,

Protestul de la Roşia Montană este unul „fabricat”, a spus Traian Băsescu într-un interviu la emisiunea ”După 20 de ani”, de la Pro TV, iar minerii intră în galerii turistice, notează Realitatea.net.

„Nu-mi place să ne facem că intrăm în galerii turistice şi să spunem că noi suntem minerii de subteran. Ce fac minerii din subteran este reabilitarea galeriilor”, a spus preşedintele Băsescu.

În contrapartidă cu protestul de la Roşia Montană, şeful statului a spus că manifestaţiile din Piaţa Universităţii sunt „curate” şi că nu există informaţii cum că omul de afaceri George Soros ar fi trimis ONG-urile în stradă.

La mijlocul lunii septembrie, mai mulţi angajaţi ai RMGC s-au blocat într-o mină din Roşia Montană, obiectiv turistic, dar au ieşit la suprafaţă după ce premierul Victor Ponta, îmbrăcat într-o uniformă RMGC a venit să vorbească cu ei.

Mai multe proteste pro-exploatare au avut loc în ultimele zile, inclusiv în ziua în care comisia specială a Parlamentului a vizitat Roşia Montană.

Un clip video filmat de un tânăr implicat în campania care militează împotriva proiectului minier de la Roşia Montană a arătat însă cum manifestanţii pro-RMGC sunt aduşi în localitate cu autocarele sau microbuzele.

Cookies