ARHIVA B365

Băsescu: Ponta şi Antonescu se comportă ca doi bebeluşi

„Pactul de coabitare trebuie respectat pentru a da credibilitate tuturor instituţiilor de stat. Să ofere independenţă justiţiei, să credibilizăm instituţiile”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu: Pactul de coabitare l-a făcut frecventabil pe Victor Ponta în străinătate, nu şi pe Antonescu

„Pactul de coabitare l-a făcut frecventabil pe Victor Ponta în străinătate, după lovitura de stat din 2012. Dar nu şi pe Crin Antonescu. L-a făcut frecventabil pe Ponta întrucât el a semnat acest acord”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu: Ponta şi Antonescu sunt ca doi bebeluşi la modul în care înţeleg cum funcţionează statul

„Cei doi au dovedit că nu ştiu cum funcţionează statul. Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt ca doi bebeluşi la modul în care înţeleg cum funcţionează instituţiile statului”, a declarat şeful statului.

Traian Băsescu: Pactul de coabitare nu a venit de la cancelariile străine, nici de la Haga, nici de la Bruxelles

„Mulţi se întreabă de ce a fost necesar acest acord. Eu vă spun dimensiunea reală. Vă amintinţi reacţia cancelariilor la lovitura de stat din 2012? Din păcate pentru România, actorii loviturii de stat, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au câştigat zdrobitor alegerile. Ca om politic, am inţeles ce însemna acest lucru: un blocaj al României faţă de celelalte state şi incapacitatea celor doi lideri de a păstra România pe un curs democratic. Vă asigur că acest pact nu a venit de nicăieri, de la nicio cancelarie, nici de la Haga, nici de la Bruxelles, nici de la Washington, ci de la noi. (…) Am întins o mână nu lor, ci României”, a declarat şeful statului.

Luni, Traian Băsescu a declarat că premierul a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept, adăugând că a decis declanşarea, marţi, a unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

Sursa: romaniatv.net


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button