ARHIVA B365

Băsescu: Pactul de coabitare instituţională a fost încălcat grav de premierul Ponta

„Pactul de coabitare a fost încălcat de premierul Victor Ponta în trei domenii, în domeniul politicii externe, în privinţa independenţei justiţiei şi a statului de drept. Am decis sa declanşez mecanismul de consultare, prevăzut în punctul 7 al acordului. Aşa că, începând de mâine începem analiza pe cele trei puncte pe care vi le-am anunţat, care sunt încălcări grave ale Pactului de coabitare”, a declarat, Traian Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă de luni. 

Un alt subiect abordat de preşedintele Traian Băsescu este cel referitor la Legea Insolvenţei. 

„Art. 83 alin. 3 e un articol discriminatoriu care vizează proceduri pentru strict audiovizual. În aceste tv în insolvenţă lucrează cetăţeni. Întreruperea emisiei înainte de validarea planului de reorganizare nu face decât să audă structurile din audiovizual în situaţia de faliment în mod direct. Aceste întreprinderi private trăiesc din publicitate.

Presupun că, spre deosebire de Năstae care plătea presa, Ponta e la fel de hotărât să pună sub control audiovizualul, dar o face mult mai cinic şi mult mai brutal.

Nu are nicio explicaţie de ce aplică un regim discriminatoriu tv şi radiourilor.

Mi-aş permite o speculaţie. Am văzut că este o TV care se simte discriminată. Nu cumva ţinta, dincolo de puzderia de radiouri prin teritoriu, ţinteşte TVR-ul? TVR e într-o situaţie extrem de dificilă financiar”, a comentat Băsescu. 

CITEŞTE ŞI Noul Cod al insolvenței a fost publicat în Monitorul Oficial. Noul cod al insolvenței, care conține un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat, a fost publicat, vineri după-amiază, în Monitorul Oficial. 

Ieşirea preşedintelui la declaraţii vine în aceeaşi zi în care vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul „Referendumul”. Procurorii DNA au încheiat cercetarea în cazul Referendumului, mai exact Lucian Papici, șeful Secției I a DNA. La puțin timp după trimiterea dosarului, Papici a fost demis. 

„Am să mai fac un comentariu cu privire la faptul că i-am dat procurorului general un telefon să nu facă greşeala înlocuirilor intempestive de la Secţia I a DNA. Prin ceea ce a comandat premierul Ponta nu s-a făcut altceva decât să se încalce legea, să încalce şi Pactul de Coabitare. Dar asta vom discuta mâine. Apropo de comentariile că l-am sunat pe procurorul general. Uneori îl sun eu pe procurorul general, alteori mă sună el pe mine în cadrul obligaţiilor de serviciu. Acest tip de relaţie există şi va funcţiona mereu. Voi fi incorect dacă voi întreba despre soarta unui dosar de anchetă, atunci îmi voi depăşi atribuţiunile. Până atunci, acestea sunt atribuţiile mele de serviciu. Scrie şi în Constituţie că preşedintele veghează la buna funcţionare a instituţiilor publice”, a declarat, Traian Băsescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

CITEŞTE Stenogramele din dosarul „Referendumul”: Dragnea știa rezultatul votului pe secții, înainte de închiderea urnelor. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button