Băsescu: „Nu puteam candida în calitate de suspect, dar voi face publică povestea din dosar”

de:
23 apr. 2016
0 Afișari
Băsescu:

„Este o mizerie fără limite, dar plecați de la premisa că, la sfârșitul mandatului, am făcut afirmația că am îngenuncheat vechiul sistem, dar nu l-am făcut să dispară. El s-a manifestat premergător înscrierii mele în cursa pentru Primăria Capitalei și m-a pus în fața unei situații imposibile, și anume să candidez în calitate de suspect — lucru pe care nu-l puteam accepta, pentru că mi-aș fi negat tot mandatul meu de zece ani la Cotroceni. Ce vă pot garanta, însă: este o minciună, un mod de a rezolva problemele politice pe care cei care încă se mai hrănesc din învățăturile lui Voiculescu, dar și slugile lui din instituțiile statului, îl fac. Este un joc murdar”, a afirmat Băsescu, conform agerpres.ro.

Liderul PMP le-a spus celor aproximativ 400 de membri și simpatizanți ai partidului veniți la întâlnirea de la Bistrița că va face publică „povestea” din acest dosar în zilele următoare și că a preferat să nu mai candideze, pentru a nu crea probleme de imagine partidului.

‘Nu voi ezita, în zilele următoare, să fac publică povestea, dar nu e cazul să ne amărâm ziua de azi. Ce n-am putut accepta este ceea ce v-am spus: să candidez negându-mi mandatul, să mă aflu în această campanie într-un grup, alături de toți penalii PSD și PNL care vor candida, și să se spună că Băsescu e în aceeași categorie cu Piedone, cu Olguța Vasilescu, cu toți primarii urmăriți penal care vor candida. Nu puteam accepta acest lucru și aș fi contrazis chiar filosofia de a fi a acestui partid tânăr. V-aș fi făcut necazuri”, a explicat Băsescu.

Președintele PMP, Traian Băsescu, a confirmat pe 20 aprilie că a fost informat de Parchetul General că este suspect de spălare de bani într-un dosar privind achiziția unui teren și precizează că se va prezenta în fața procurorilor imediat ce va fi citat.

Cookies