ARHIVA B365

Băsescu: Liderii europeni au râs de cererea Parlamentului de a-mi da demisia

Întrebat dacă a discutat cu liderii europeni despre declaraţia Parlamentului privind demisia sa, Traian Băsescu a răspuns: „Lumea râde”, scrie mediafax.ro.

„Ce nu ţin cont oamenii ăştia este că eu îi cunosc de 10 ani, au încredere în mine, că sunt considerat artizanul funcţionării Justiţiei în România şi un Parlament care prejudecă şi acuză înainte să judece Justiţia este un Parlament care are o problemă, din punct de vedere democratic”, a adăugat Băsescu.

El a mai spus că „lucrurile au devenit clare pentru toţi” atunci când liderii europeni au înţeles că este vorba despre aceleaşi partide de la suspendarea sa din funcţie.

„Mai ales când au înţeles că sunt aceleaşi partide de la suspendare, lucrurile au devenit clare la toţi. Au înţeles şi obiectivul”, a adăugat Băsescu.

El a mai arătat că nu ar fi abordat această problemă, dacă o problemă internă nu a fost mutată în exterior.

„Să ştiţi că nu aş fi abordat această problemă dacă documentul, declaraţia Parlamentului nu era trimisă la extern, deci, am abordat-o pentru că a venit de pe extern. Însă, trebuie să ţii cont şi de prestigul pe care îl are eventual un politician când vrei să muţi politica internă în exterior”, a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă i s-au cerut amănunte, Băsescu a răspuns: „Nu, s-a râs direct”.

Parlamentul a anunţat miercuri că a trimis membrilor Consiliului European declaraţia adoptată în aceeaşi zi de plenul reunit prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button