Băsescu l-a chemat pe Ponta la Cotroceni. Vor discuta pe teme de politică externă și securitate

Băsescu l-a chemat pe Ponta la Cotroceni. Vor discuta pe teme de politică externă și securitate

„Sigur voi merge, cu toţi membrii CSAT”, a spus Ponta. „Având în vedere declaraţiile dumneavoastră publice recente prin care vă manifestaţi nelămurirea în legătură cu poziţia României privind situaţia din Ucraina şi din regiune, în conformitate cu Art. 86 din Constituţia României vă invit pentru consultări astăzi, 13 mai 2014, la ora 17.30, la Palatul Cotroceni”, se arată în scrisoarea deschisă transmisă de preşedintele Traian Băsescu premierului Victor Ponta.

În scrisoare se mai menţionează că aceste consultări vizează „clarificarea nelămuririlor Guvernului referitoare la politica externă, de securitate şi de apărare a României – problemă urgentă şi de importanţă deosebită”. „La această întâlnire vă recomand să participe toţi membrii Guvernului sau, cel puţin, miniştrii care fac parte din Consiliul Suprem de Apărare a Ţării”, mai precizează Traian Băsescu în scrisoare.

Anterior, premierul Victor Ponta a anunţat că i-a transmis preşedintelui Traian Băsescu solicitarea de convocare a unei reuniuni extraordinare a CSAT privind situaţia politică din regiune, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Sursa: Mediafax