Băsescu: Iohannis ar fi bun ca preşedinte al României

de:
14 apr. 2014
0 Afișari
Băsescu: Iohannis ar fi bun ca preşedinte al României

„România are nevoie de un preşedinte care să aibă energie, care să aibă între 50 şi 60 de ani. Meleşcanu e trecut. Iohannis ar fi bun. În 2009 nu l-am vrut pentru că el a cerut acceptul de la Grivco şi ştiam ce înseamnă să fii pus de către Dan Voiculescu. Aici a greşit, când s-a dus să fie uns premier de Voiculescu. Eu când am făcut coaliţie cu PC, i-am pus acolo unde le e locul. Acum Iohannis a venit din filiera PNL, îmi pare mult mai proaspăt decât orice politician care bate televiziunile la Bucureşti”, a spus Băsescu, citat de româniatv.net.

De asemenea, şeful statului a mai spus că îşi doreşte să vadă partide noi, cu oameni noi, care să aibă în jur de 40 de ani.

„Toate partidele cu rădăcini în anii ’90 trebuie să facă un pas înapoi. Este nevoie de partide noi, cu oameni noi. PDL e un proiect terminat pentru mine. Toţi politicienii cu rădăcini în anii ’90 trebuie să facă un pas înapoi. Şi aici mă includ şi pe mine”, a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, dacă ar fi să aleagă dintre candidaţii PSD, atunci l-ar alege pe Mircea Geoană. Dintre Geoană, Ponta şi Oprescu, Băsescu a declarat că singurul candidat viabil ar fi Mircea Geoană.

„Dintre Sorin Oprescu, Mircea Geoană si Victor Ponta, aş opta pentru Geoană. Geoană ştie jocul Americii. Domnul Liviu Dragnea ştie jocul de Teleorman. Ponta nu are nici o treabă cu respectul pentru ţară, Geoană o are. Preşedintele e un gestionar de relaţie bilaterală, nu de economie. Apoi, Corlăţean e catastrofal ca ministru. Sorin Oprescu e un băiat bun, dar nu merge ca preşedinte, e un băiat de Dâmbăviţa. Ioan Rus ar fi o altă opţiune, dar nu ar fi susţinut de baronii PSD”, a spus şeful statului.

De asemenea, referindu-se la candidaţii PNL, Băsescu a declarat că Antonescu are aceleaşi probleme ca şi Victor Ponta.

„Crin Antonescu e în aceeaşi găleată cu Ponta, a participat la o lovitură de stat. Nu-l mai spală nimic”, a afirmat Băsescu.

Cookies