ARHIVA B365

Băsescu: INTERNETUL a devenit un mod de viaţă. Trebuie avut grijă la CONTROLUL SERVICIILOR

LEGEA BIG BROTHER.„Am convingerea că ultima legislaţie care vizează punerea la îndemâna serviciilor de informaţii a accesului la internet şi un control al operatorilor pe cartelele PrePay este de asemenea o măsură care poate preveni atacuri teroriste şi atacuri ciberbnetice la adresa României. Trebuie însă avut grijă mare, şi aici vorbesc despre modul cum se face controlul serviciilor de informaţii, pentru ca niciodată, nimănui, să nu-i treacă prin cap să ajungă la abuzuri, pentru că internetul a devenit pentru noi toţi un mod de viaţă şi accesul la chestiuni de ordin personal care pot fi utilizate pe urmă public este un acces care trebuie controlat”, a susţinut Băsescu.

CITEȘTE ȘI: Băsescu: Satisfacția mea după 10 ani de mandat – să aud PSD-iști bătrâni vorbind de stat de drept!

Baricadă pentru viață privată! STOP Legii SECURITĂȚII cibernetice! PROTEST DUMINICĂ, 21 DECEMBRIE

Senatul a adoptat, vineri, proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României, care prevede constituirea Sistemului Naţional de Securitate Cibernetică, coordonarea unitară a activităţilor acestui Sistem fiind făcută de MAE, MAI, MApN, SRI, SIE, STS, SPP, ORNISS şi CSAT.

Raportul Comisiei de apărare din Senat, cu amendamente, a fost adoptat cu 95 de voturi „pentru”, iar proiectul de lege a fost adoptat cu 92 de voturi „pentru”.

CITEȘTE ȘI: Comisia de apărare: Legea privind securitatea cibernetică nu se adresează persoanelor fizice 

Senatul este Cameră decizională, după ce legea a trecut tacit de Camera Deputaţilor, pe 17 septembrie.

Legea stabileşte cadrul general de reglementare în domeniul securităţii cibernetice şi obligaţiile ce revin persoanelor juridice de drept public sau privat în scopul protejării infrastructurilor cibernetice, inclusiv furnizorii de servicii de internet, şi prevede obligaţii privind asigurarea securităţii sistemelor lor şi notificarea clienţilor în situaţia unor incidente/atacuri cibernetice şi luarea de măsuri pentru a restabili condiţiile normale de funcţionare.

Comisia de apărare a Senatului precizează, într-un comunicat transmis sâmbătă, că proiectul de lege privind securitatea cibernetică a României nu se adresează persoanelor fizice, utilizatoare de internet, prevederile aplicându-se „persoanelor juridice de drept public sau privat, care au calitatea de proprietari, administratori, operatori sau utilizatori de infrastructuri cibernetice»”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button