Băsescu: Folosirea cianurilor la Roşia Montană nu e crima cea mai mare

de:
29 sept. 2013
0 Afișari
Băsescu: Folosirea cianurilor la Roşia Montană nu e crima cea mai mare

„Rentabilitatea proiectului nu este problema noastră. Luăm redevenţă, dar nu contribuim la investiţie. Nu noi ne asumăm riscul investiţiei. Aici discutăm despre nişte fonduri de investiţii, care sunt dispuse investiţii pentru a obţine profit”, a spus preşedintele Traian Băsescu, duminică, în emisiunea „După 20 de ani”.

În opinia sa, în legătură cu proiectul Roşia Montană, şeful statului susţine că există două „abordări mincinoase”.

„Există două abordări mincinoase: proiectul nu crează multe locuri de muncă, iar utilizarea cianurilor nu este crima cea mare”, a spus Băsescu.

„Nu am spus că nu rămân un susţinător al proiectului Roşia Montană, dar când s-a creat această falie în societate, am considerat că trebuie să devin neutru. Sunt un adept fără rezerve al relansării acestei industrii, de extragere de metale preţioase. Dacă m-aş pronunţa, 70% dintre clasa politică ar fi împotrivă”, a mai spus şeful statului.

În ceea ce priveşte protestele împotriva proiectului Roşia Montană, Băsescu susţine că, în timp ce manifestările din Piaţa Universităţii sunt „curate”, cele de la Roşia Montană sunt „fabricate”.

„Din informaţiile pe care le am, Soroş nu trimite ONG-urile în stradă. Roşia Montană este un subiect de interes pentru serviciile de securitate. Aş putea declanşa un referendum pe tema Roşia Monatnă, dar nu avem garanţia că se vor prezenta 50% din cei cu drept de vot”, a mai spus Băsescu.

Cookies