ARHIVA B365

Băsescu: Finanţarea Bisericii e exagerată. BOR a dobândit o aroganţă, care nu e specifică ortodoxiei

„În principiu, cred că e o finanțare exagerată dacă mă uit la luxul afișat de liderii Bisericii Ortodoxe Române. Rog să fiu scuzat, dar mi se pare prea mult și în unele momente chiar indecent.

Mi se pare prea mult în condițiile în care nimic nu e impozitat Bisericii.

Am înțeles că Preafericitul Daniel a zis că trebuie să se restituie proprietățile confiscate. A uitat să ne spună de când, că dacă o luăm din timpul lui Cuza, țara aia nu mai e. Acum e altă țară. Dacă e vorba despre confiscarea de pe vremea comuniștilor, cred că s-au făcut destule restituiri și a fost o compensare și cu salarizarea clerului de către bugetul de stat.

Părerea mea e că BOR a dobândit, nu vorbesc de preoții de rând care mulți sunt amărâți, o oarecare aroganță, care nu e specifică ortodoxiei și e un păcat”, a susținut fostul președinte, la B1 Tv.

„Sunt un om care crede. Când mi-a fost greu, cu sau fără preot, și la bord nu am avut un preot, la Dumnezeu m-am rugat.

Pe de altă parte, mi se pare incorect. Sunt investiții începute finanțate de la buget și nu-i poți lăsa cu investiția în aer”, a mai declarat Băsescu.

Guvernul a tăiat bugetul pentru biserici în 2016. În replică, Patriarhul Daniel a declarat că Biserica n-ar mai avea nevoie de banii de la stat dacă ar primi înapoi banii şi proprietăţile luate cu titlu de donaţie. În schimb, contribuţia statului la salarizarea personalului clerical va creşte în 2016:  de la 278,3 milioane lei in 2015 la 315,1 milioane lei.

Citeşte şi: Cioloș: Guvernul va asigura bani pentru bisericile aflate în construcție,în funcție de posibilități

               PROIECT: Internet gratuit în parcurile, școlile și bisericile de la sate


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button