Băsescu: Am încălcat legea bancară

de:
12 dec. 2013
0 Afișari
Băsescu: Am încălcat legea bancară

Traian Băsescu a precizat că a apelat la această măsură pentru a evita speculaţiile. „Am pus în situaţie dificilă CEC-ul. CEC-ul poate să rezilieze acest contract”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, potrivit România TV

„Am rugat-o pe fiica mea să publice contractul, pentru a pune capăt speculaţiilor. Ştiu că am încălcat legea bancară prin publicarea lui, dar am vrut s-o fac ca să se vadă negru pe alb toate condiţiile din creditare. Am pus însă în pericol CEC-ul. Şi CEC-ul are dreptul acum să rezilieze acest contract”, a declarat şeful statului, la Adevărul Live.

„Am vrut să iau eu creditul. CEC e singura bancă care finanţează agricultura, ei au început să se specializeze pe acest lucru. Am discutat cu foarte mulţi preşedinţi de bănci din România, întrebându-i. Nu e nicio garanţie în bani, singura garanţie solidă au fost veniturile de pe ultimii doi ani, care au arătat un nivel de venit pe care eu nu-l aveam. I-a tentat un venit cert. Gradul de îndatorare a Ioanei este puţin peste 50%, deci are capacitate de creditare. Mi-au spus mie, drept în faţă: „cu venitul dumneavoastră, nu vă putem da credit!” Până la urmă, pentru că este fata mea are o groază de dezavantaje şi faptul că o cheamă Băsescu. M-au refuzat pe mine, direct. Acum aflu şi eu – la creditare CEC dă cu perioade de graţie. Ioanei nu i-au dat nici măcar jumătate de lună perioadă de graţie. Nu mă plâng, dar nu a fost nimic fraudulos. Dosarul l-a făcut bine din capul locului, s-a dus la Sucursala Victoria, de acolo s-a dus la una din structurile de conducere. Din câte ştiu, Gheţea nu era în ţară când s-a dat aprobarea băncii. Nu ştiu dacă a ştiut, dacă a fost consultat. Gheţea nu s-a plâns la mine, am aflat eu de schimbare. Chiar cred că în agricultură, unde nu se câştigă uşor banii, este o soluţie pentru mulţi. Cu o condiţie: sistemul bancar să îi ajute pe tineri să cumpere pământ, că nu toţi sunt notari, iar fermele în mediul rural vor fi o soluţie pentru locuri de muncă, alimente de bună calitate. Cred că şocul, dezbaterea publică va face ca Parlamentul să analizeze legile, inclusiv acciza şi bugetul. Taxa suplimentară duce la Dragnea, cu destinaţie la baronii locali. La CE e contestabilă, pentru că s-a luat inflaţia şi cursul din 1 octombrie 2012 în loc să se ia din 2013″, a mai spus Băsescu, citat de adevărul.ro.

Cookies