ARHIVA B365

Băsescu: Este posibil să cer PDL să boicoteze referendumul

„Sunt foarte multe elemente care arată clar decizia USL de a frauda acest referendum. Mie îmi va fi imposibil ca prin reprezentanţii PDL să controlez ce se întâmplă acolo şi atunci există inclusiv riscul, dacă în zilele următoare nu se ameliorează condiţiile, eu să cer PDL să nu fie reprezentat măcar în secţiile de votare. Există şi acest risc. (…) Să nu-şi trimită oameni şi să boicoteze total referendumul ca nefiind organizat în condiţii de securitate”, a spus Băsescu, la B1 TV.

„De ce să cer eu electorilor mei, sau nu electorilor mei, acelora care din revoltă nu vor să valideze lovitura de stat, de ce să le mai cer să meargă la vot?”, a spus Băsescu, precizând că este posibil ca inclusiv el să nu participe la vot.

Băsescu a menţionat că marţi, în şedinţa Colegiului Director, „PDL va lua o decizie ori de boicotare ori de a cere electoratului lor să nu vină la referendum”.

El a fost întrebat dacă poziţia PDL ajunge să fie aceeaşi cu a preşedintelui suspendat. „Ştiu, m-am certat cu ei, şi public, şi până la urmă se pare au dreptate (…) Era argumentul lui Blaga: Cum vă gândiţi că vor face un referendum cinstit când ei au încălcat atâtea legi ca să ajungă la suspendarea dumneavoastră?”, a spus Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai spus că, în situaţia unui boicot al referendumului de demitere a sa din funcţie din partea PDL, va trebui să se coordoneze cu democrat-liberalii. „Dacă ei vor lua o decizie de boicot, eu nu pot să spun mă duc singur, că ce am eu în spate? (…) Trebuie să mă coordonez cu ei”, a spus Băsescu, precizând că electoratul PDL se suprapune în cea mai mare parte peste cel deţinut de el.

„Pe o analiză sociologică, în momentul de faţă sunt 700 de mii de români care boicotează – dintre cei care în mod curent merg la vot – care spun «nu suntem parte la o lovitură de stat», nu vreau să o acopăr cu votul meu. (…) Oricât aş vrea, eu nu-i pot face pe oamenii ăştia să meargă la vot”, a precizat Băsescu, potrivit Mediafax. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button