Băsescu, după publicarea listei spitalelor: Domnilor Iohannis și Cioloș, este COD ROȘU în sănătate

de:
06 mai 2016
0 Afișari
Băsescu, după publicarea listei spitalelor: Domnilor Iohannis și Cioloș, este COD ROȘU în sănătate

Cu privire la informația dată de Ministerul Sănătății că 51 de spitale, reprezentând circa 20% din spitalele din România, sunt infectate (să dea Dumnezeu să nu fie mai multe), cred că domnii Iohannis și Cioloș trebuie să citească OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență. În acest sens, redau punctul A de la articolul 2 al OUG, ‘situație de urgență — evenimente excepționale, cu caracter non militar, care amenință viața sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile materiale și culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri și acțiuni urgente, alocarea de resurse specializate și managementul unitar al forțelor și mijloacelor implicate’ și punctul D din aceeași OUG nr. 21/2014 — ‘starea potențial generatoare de situații de urgență — complex de factori de risc care, prin evoluția lor necontrolată și iminența amenințării, ar putea aduce atingere vieții și sănătății populației, valorilor materiale și culturale importante și factorilor de mediu”’, a scris vineri, pe Facebook, Traian Băsescu.

El le transmite celor doi oficiali să citească, ”eventual”, și raportul Comisiei prezidențiale pentru sănătate, condusă de profesorul doctor Cristian Vlădescu, din 2008.

Domnilor Iohannis și Cioloș, este COD ROȘU în sănătate’‘, conchide Traian Băsescu.

Ministerul Sănătății, cu aprobarea Parchetului General, a făcut vineri publică lista cu cele 50 de unități medicale din țară unde au fost depistate probe neconforme în urma controalelor referitoare la folosirea dezinfectanților. MS precizează, că pentru siguranța pacienților, în unitățile sanitare în care s-au înregistrat neconformități au fost luate toate măsurile administrative pentru evitarea oricărui risc la adresa pacienților, și anume suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

Cookies