ARHIVA B365

Băsescu,despre votul parlamentarilor pe cazurile Udrea şi Vosganian: Care e femeia, care e bărbatul?

„Dacă mă uit, s-au votat patru cereri de arestare într-o noapte, într-o seară, iar la Vosganian nici măcar să apară în faţa procurorilor nu a fost lăsat. S-a făcut bine remarca aceea, în presă: Care e femeie şi care este bărbatul?”, deşi, dacă te uiţi la ei nu poţi să-i confunzi, dar prin comportament, Elena Udrea s-a dovedit a fi un om puternic, un om cu principii şi ce mi-a plăcut foarte mult la doamna Udrea este că n-a contrazis ce a susţinut timp de zece ani, că justiţia trebuie să funcţioneze, chiar dacă nu cred că-i place cum o tratează justiţia sau nu justiţia, mă rog, Parchetul”, a spus Băsescu la TVR, citat de Mediafax.

El a arătat că nu a citit reacţia preşedintelui Klaus Iohannis pe facebook, dar crede că acesta a avut o poziţie coresctă în acest caz. „Regret că nu citesc Facebookul domnului preşedinte, dar este o poziţie corectă”, a spus Băsescu.

Băsescu a fost întrebat despre faptul că legea fundamentală, Constituţia, spune că Senatul sau Camera pot să voteze în favoarea sau în defavoarea unei cereri.

„Dacă discutăm constituţional, Senatul are acest drept, ca de altfel şi Camera Deputaţilor. La fel cum Camera Deputaţilor a făcut un efort gigantic când a fost vorba de doamna Udrea, iar Senatul a spus „Stop joc”. Este legală şi una şi alta din cele două poziţii, dar trebuie umblat la Constituţie”, a mai spus Băsescu.

El a arătat că nu trebuie să existe imunitate pentru abuz în serviciu şi pentru corupţie.

„Să nu existe imunitate pentru abuz în serviciu, pentru corupţie nu poate fi imunitate în nicio ţară din lumea asta, dar în acelaşi timp trebuie să existe tratament egal. Spuneam, mai înainte, domnul Voiculescu a stat 10 ani şi a tocat toată justiţia română cu televiziunile în timp ce avea un proces în derulare şi nu i-a cerut nimeni nici măcar măsuri preventive elementare”, a adăugat Traian Băsescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button