ARHIVA B365

Băsescu, despre Pivniceru: Este un bun meseriaş, un judecător bun care apără independenţa justiţiei

Băsescu a fost întrebat luni seară cum vede nominalizarea judecătorului, membru al CSM, Mona Pivniceru, pentru a ocupa postul de ministru al Justiţiei. „Aveţi imaginea conflictelor pe care le-am avut în CSM cu doamna judecător Pivinceru. Ce pot să vă spun, că din punct de vedere profesional are o bună reputaţie, deci este un judecător bun. Eu n-o pot aprecia, ce ştiu din lumea magistraţilor, ştie carte, iar confruntările mele cu doamna Pivniceru în CSM au fost puncte de vedere diferite, pe care le-am spus deschis, nu văd nicio problemă”, a declarat Băsescu, potrivit Mediafax. 

El a mai susţinut că pe Mona Pivniceru o recomandă în primul rând faptul că apără independenţa justiţiei. „Ştiu că e un om care apără independenţa justiţiei şi pentru mine ăsta e cel mai puternic argument în numirea unui om la Justiţie. Care va fi marele câştig dacă doamna Pivniceru ajunge ministru, se va dumiri cât poate face ministrul, că mereu era la gâtul ministrului de Justiţie, că nu face ce trebuie. (…) Vorba moldovenească a dânsei o face doar pitorească, dar să nu credeţi că nu este un bun meseriaş”, a mai afirmat Băsescu.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiţiei.

Conducerea PNL a aprobat luni ca Mona Pivniceru să fie susţinută pentru portofoliul Justiţiei în calitate de independent.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins însă, în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru – propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button