ARHIVA B365

Băsescu despre o eventuală candidatură la Primăria Capitalei: Voi anunţa la momentul potrivit

‘Vreţi să vă spun secrete? (…) Niciodată nu am exclus (o candidatură la Primăria Capitalei-n.r), dar nici nu am afirmat că o voi face”, a răspuns preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, întrebat de ziarişti dacă va candida la Primăria Capitalei.

”La momentul potrivit (voi anunţa decizia-n.r)”, a afirmat fostul şef de stat, la insistenţele jurnaliştilor, scrie Mediafax. 

El a afirmat că lista candidaţiilor MP la alegerile locale din 2016 va fi definitivată pe 16 ianuarie, la Consiliul Naţional, precizând că până în momentul de faţă partidul are candidaţi atât pentru municipiile capitale de judeţ, cât şi pentru celelalte municipii. Potrivit unor reprezentanţi ai MP, Consiliul nu ar lua în discuţie sâmbătă candidatura pentru Capitală.

Fostul preşedinte a mai spus că legislaţia electorală este în continuare restrictivă pentru partidele nou înfiinţate. ”Un partid nou creat are mari dificultăţi să obţină aceste liste de semnături. Într-o comună se cunosc toţi, vor opta, probabil, tot pentru partidele vechi, mari, PNL sau PSD, deci tot pentru USL, pentru a nu îşi crea probleme ştiind că şansele de câştig sunt mai mari pentru PSD sau PNL”, a mai afirmat Băsescu.

Până în acest moment, Cristian Buşoi a fost anunţat drept candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. Celelalte partide nu şi-au nominalizat candidaţii, printre cei ce au afirmat că se gândesc la această posibilitate fiind şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu din partea ALDE.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button