ARHIVA B365

Băsescu, despre guvernul de tehnocraţi al lui Cioloş: Tehnocraţii nu îşi asumă nimic

„Nu am de ce să pun umărul la crearea noul guvern. Este un guvern de tehnocraţi în care eu nu cred, nu cred că viaţa politică se desfăşoară ca să fie condusă de tehnicieni, ci ca la un moment dat să fie condusă de politicieni care îşi asumă, tehnocraţii nu îşi asumă nimic, mâine îşi iau mapa şi au plecat. Omul politic se duce în faţa votului, tehnocratul îşi ia pixul, blocnotes-ul şi mapa şi îşi vede de drum. Vă asigur că toţi tehnocraţii îşi păstrează locurile de muncă din care provin, se consideră detaşaţi la Guvern.

Tehnocratul s-a detaşat, cei mai mulţi se detaşează de la locurile de muncă şi au locurile păstrate pentru când îşi termină mandatul, omul politic îşi riscă cariera când intră într-un Guvern”, a spus Traian Băsescu, citat de romaniatv.net. 

Legat de desemnarea lui Dacian Cioloş pentru funcţia de premier, Băsescu apreciază că este „varianta rezonabilă” şi că nu există un om mai potrivit în acest moment pentru funcţia de prim-ministru. 

„Dacian Cioloş este o variantă rezonabilă, de aceea şi votăm Guvernul. Cei opt parlamentari ai Mişcării Populare, atâţi câţi suntem, nu avem un impact, dar cei opt parlamentari vor vota instalarea guvernului Cioloş, dar avem dubii serioase că programul propus de noi, care răspunde şi unor lucruri pe care n-am putut să le fac în timpul mandatului meu, dar răspunde şi solicitărilor străzii, vor fi elemente care ne vor pune categoric în opoziţie”, a adăugat şeful MP.

 

Cine sunt cei care vor putea deveni miniştri în cabinetul Cioloş

Mai multe nume au fost vehiculate pentru cabinetul Cioloş. Premierul desemnat va anunţa la finele acestei săptămâni lista cu miniştri din noul Executiv.

Dacian Cioloş urmează să finalizeze şi să prezinte lista miniştrilor din viitorul Guvern, la finele acestei săptămâni. Potrivit unor surse politice, citate de România TV, în cabinetul Cioloş ar urma să nu se mai regăsească niciun membru al Guvernului Ponta.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, i-ar fi propus lui Bogdan Simion, directorul unui ONG, sa fie Ministru al Muncii in noul Guvern, potrivit unor surse Hotnews.

Bogdan Simion este directorul Fundatiei Sera Romania, un ONG care militeaza pentru respectarea drepturilor copiilor si protectia acestora, dar si al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil. Fundatia Sera Romania a contribuit si la infiintarea primei Banci de Os din Romania, de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Bogdan Simion este si directorul executiv al Institutului pentru Dezvoltarea Copilului, care a fost creat prin asocierea dintre Consiliul Local al Primariei Sectorului 1, prin Directia Generala de Asistenta si Protectie, si Asociatia pentru Dezvoltarea Copilului.

La Ministerul Comunicaţiilor, sunt vehiculate două nume, potrivit România TV: Marcel Opriş, şeful STS, şi Mihai Tudor.

Un alt nume nou vehiculat este Aura Răducu, care ar fi vizată pentru Fonduri Europene.

Alţi posibili miniştri dintr-un viitor cabinet Cioloş: ACHIM IRIMESCU la Ministerul Agriculturii, MIHNEA MOTOC la Apărare, CONSTANTIN DUDU IONESCU la Ministerul Afacerilor Interne, DAN DUNGACIU – ministrul Dezvoltării Regionale, Anca Paliu Dragu sau DANIELA GHEORGHE – ministrul Finanţelor, LAURA ŞTEFAN ministrul Justiţiei, MARCEL TANŢĂU sau CSEKE ATTILA – ministrul Sănătăţii.

Deputatul Radu Popa a precizat, la România TV, că din discuţiile cu Dacian Cioloş „s-a degajat ideea” că, în Guvernul pe care premierul desemnat îl va propune, nu se vor regăsi miniştri din cabinetul Ponta.

„Era foarte preocupat de a găsi soluţii pentru posturile de miniştri. Din discuţii, senzaţia mea este că are o anumită dificultate de a găsi persoane pentur funcţia de ministriu”, a mai spus Popa.

Anca Paliu Dragu, in prezent economistla Comisia Europeana, care a lucrat in cadrul biroului local al FMI dar si la BNR va fi propunerea premierului desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Finantelor Publice, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button