Băsescu, despre Comisia Călărași: Poate învaţă şi politicienii să nu fure terenuri de la ADS

de:
08 dec. 2013
0 Afișari
Băsescu, despre Comisia Călărași: Poate învaţă şi politicienii să nu fure terenuri de la ADS

Aflat la cumpărături, într-un supermarket din Bucureşti, şi rugat să comenteze referitor la începerea activităţii comisiei „Călăraşi”, șeful statului a declarat: „Nu-i rău deloc. Poate învaţă şi politicienii să fie cinstiţi, să ia credite, nu să fure terenuri agricole la ADS (Agenţia Domeniile Statului). Cel mai bine e să nu furi statul, să cumperi de la privaţi, cu credit”, a precizat Traian Băsescu, citat de Agerpres.

Întrebat de faptul că iubitul fiicei sale Ioana Băsescu ar urma să primească 10 milioane de euro de la stat pentru un teren, preşedintele a replicat: „Aşa ştii tu? Hai, mă”.

„Măcar să primească cineva o groază de bani. Da’, din câte ştiu, iar aţi avut o campanie de intoxicare”, a mai spus Traian Băsescu, la insistenţele reporterului.

Întrebat cum rămâne cu bugetul, Traian Băsescu a replicat: „Conform legii”.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în urma unei discuţii în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor cu liderii grupurilor PSD, că deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” preşedintele Comisiei de anchetă în cazul Călăraşi.

Întrebat când urmează să-şi înceapă activitatea comisia, Ponta a răspuns: „Nu mai vreau să vorbesc eu despre comisie, se formează comisia luni, o să vorbească membrii comisiei şi reprezentanţii Parlamentului, nu e treaba Guvernului. Eu vă asigur că tot ceea ce are şi Corpul de control al primului ministru şi orice instituţie din subordinea Guvernului se va pune la dispoziţia comisiei pentru aflarea întregului adevăr. Nu mai vorbesc eu în numele comisiei, e treaba Parlamentului”.

Conducerea Parlamentului a discutat, miercuri, despre înfiinţarea Comisiei de anchetă Călăraşi şi a convenit ca aceasta să fie formată din 15 membri, Birourile permanente reunite urmând să aprobe luni hotărârea de înfiinţare a acesteia, care trebuie supusă apoi votului plenului comun.

Cookies