Băsescu: „Dacă PNL venea cu opt oameni în plus era 72 la 74 – Șova mergea în fața justiției”

de:
03 iun. 2015
0 Afișari
Băsescu:

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat votul de ieri, din Senat, prin care cererea procurorilor DNA de reținere și arestare preventivă a lui Dan Șova a fost respinsă, scrie Digi24.

„Ce mă surprinde este numărul mare de absenți de la PNL, ceea ce arată că o înțelegere de fapt a existat. 11 absenți e mult prea mult pentru un vot atât de important care a dat măsura relației Parlament-justiție”, a spus el.

„Și am mai făcut ieri comparația cum au fost tratați unii sau alți parlamentari. Nu reproșez relația din interiorul Parlamentului când pentru un parlamentar cu trei cereri se votează toate în câteva ore și vin la muncă duminica și pentru altul de trei luni până la urmă se dă un vot împotriva prezentării parlamentarului în fața justiției. Nu asta judec eu. Judec relația Parlament-justiție, nu Parlament cu parlamentarii”, a adăugat fostul președinte.

El s-a referit astfel la cererile DNA privind reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea, aprobate de parlamentari.

El spune că ceea ce i se pare „infinit mai grav” este „ipocrizia” politicienilor.

„Dacă PNL venea cu opt oameni în plus era 72 la 74, ceea ce îl lăsa pe Șova să meargă în fața justiției, scutul e noua ‘marți neagră’ și este semnalul definitiv al războiului deschis de clasa politică împotriva justiției”, a mai spus Traian Băsescu.

Dan Șova a fost scăpat din nou de colegii senatori de încuviințarea reținerii și arestării preventive cerute de Direcția Națională Anticorupție. Rezultatul votului secret cu bile privind încuviințarea reținerii și arestării senatorului lui Dan Șova arată că numărul total de senatori prezenți în ședință a fost de 167. Au fost exprimate 140 de voturi, din care – voturi „pentru” 66, voturi „contra” 72 și două abțineri. Ca urmare, Senatul NU încuviințează reținerea și arestarea senatorului Dan Șova.

Cookies