Băsescu cere revocarea ASF: „E o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici”

de:
19 feb. 2014
1 Afișari
Băsescu cere revocarea ASF:

„Este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, profund incompetenţi: Ruşanu, Dăianu, Ursache, Laura Chiţoiu, Dan Mircea Popescu – ce legături o avea el cu ASF-ul? – , doamna Zgonea, consilierii premierului – toată cloaca de la ASF trebuie curăţată. Dăianu o avea o imagine bună, dar în guvernul Convenţiei nu a fost în stare de nimic. Ruşanu nu are nicio legătură cu piaţa de capital. Taxele impuse pieţei de capital pentru a-şi susţine salariile sunt nepermise şi fac viaţa grea firmelor care sunt pe piaţa de capital.

ASF parcă ar fi arborele genealogic al USL-ului! El este reprezentativ pentru incompetenţă şi clientelism. Cer Parlamentului să îşi ia rolul în serios şi să cureţe ASF-ul. Ruşanu, Dăianu şi Ursache sunt cei mai bine plătiţi din lume pentru incompetenţa lor.”, a declarat președintele.

Băsescu a făcut și o declarație legată de decizia Camerei Deputaţilor care a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma. Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma a întrunit 105 voturi favorabile. Un număr de 222 deputaţi au votat împotriva cererii MJ.

„Aş mai semnala ca atitudini nocive votul dat în Parlament în privinţa punerii sub dispoziţie pentru arestare a dep. Vlad Cosma. Consider că Parlamentul nu are dreptul să se constituie justiţie. Mai potrivit ar fii fost ca deciza de )ne) să i ia un judecător, nu un vot politic încurajat prin prezenţa la vot a lui Ponta. Premierul nu se dezminte, acum câteva luni se făcea scut în faţa baronului de Argeş, a CJ. A ţinut să fie solidar cu hoţii, confirmând ceea ce eu areciez ca şi conduită a acestui premier că e unul corupt, fără valori morale.

Cei 222 de parlamentari ai PSD UNPR şi PC care au împiedicat cursul justiţiei, în frunte cu Ponta şi Dragnea, au o mare responsabilitate pentru modul în care activitatea Parlamentului va fi reflectată şi în viitorul raport MCV”, a spus Băsescu.

Despre criza în USL, Băsescu a declarat: „Fac un apel la cei doi lideri ai USL să revină la raţiune. Îi propun public lui Ponta să cedeze la solicitatrea PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier. Nu e niciun capăt de ţară. Ar debloca lucrurile. E inadmisibil când vezi ce e în frontiera de N şi SE să te mai joci de-a stabilitatea guvernului, când nu o avem. Sunt orgoliile a doi politicieni lipsiţi de maturitate. Apelul meu public e să găsească rapid o formulă rezonabilă”.

Cookies