ARHIVA B365

Băsescu CERE EUTANASIEREA maidanezilor: „Câinii nu sunt mai presus de oameni!”

Preşedintele Traian Băsescu a făcut, marţi, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni. IatĂ declarațiile referitoare la câinii maidanezi: 

„Legat de al patrulea subiect, maidanezii. Am fost primarul Capitalei. Când au blocat procesul de eutanasiere a câinilor maidanezi în Bucureşti, Parlamentul a făcut-o politicianist. Zilele acestea am înregistrat un copil ucis de câini. Din acest motiv, fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia maidanezii acasă, după care, cei care nu au fost adoptaţi, să fie imediat eutanasiaţi. Povestea cu castrarea câinilor are două valenţe: una – prelungeşte timpul în care maidanezii dispar din maidane. Deci nu e o soluţie relativ rapidă, poate dura 10-15-18 ani, nu ştiu cât trăiesc câinii. Castrarea e o soluţie pe termen lung care, din 2004, de când avem noua legislaţie în vigoare, s-a dovedit că nu dă rezultate. Oamenii trebuie să se simtă în siguranţă. Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un om sfâşiat de câini pentru a înţelege că trebuie să luăm această măsură. Nu putem pune câinii mai presus de oameni, de un copil nevoinovat care se duce să se joace cu el pentru că aşa a văzut în cărţile de poveşti, că un câine e prietenul omului. Dar nu un câine flămând, sălbăticit, poate fi prietenul omului!

Sunt revoltat de demagogia legată de iubitorii de câini.

Am cinci câini, trei adunaţi de pe stradă. Atât am putut să cresc. Sunt vaccinaţi şi castraţi şi trăiesc lângă o familie. Pentru demagogii care cresc câini – ţine-l lângă om, pentru că, altfel, devin o sălbăticiune!

Fac un apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă. Cazul de ieri nu ne mai lasă să aşteptăm!

Castrarea câinelui nu-i scoate dinţii. El rămâne şi muşcă. Un câine castrat, în sălbăticie devine mai agresiv.”


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button