ȘTIRI

Băsescu ameninţă cu noi filmări. Despre Ioana Petrescu: „A fost folosită de Ponta”

Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu „este bine echipată din punct de vedere teoretic. Marea problemă a dânsei este lipsa de tactică”, a concluzionat preşedintele Traian Băsescu, miercuri, invitat fiind la B1TV.

Pe micul ecran, preşedintele a exersat şi diferite variante de pronunţie a acronimului MTO (prescurtarea de la medium-term budgetary objective, n.red.), contrazicându-l pe premier care s-a declarat încurcat de pronunţia în engleză a lui Băsescu, informează Gândul.info.

„Vă rog să folosiţi MTO pentru că este consacrat în documentele Guvernului României. Eu am vorbit în limba română, pentru că discutam cu prim-ministru al României. Am folosit abrevierea în limba română aşa cum o foloseşte Ministerul de Finanţe”, a spus el aducând o captură de pe site-ul Ministerului de Finanţe unde se vorbeşte despre „calendatul de convergenţă la MTO”.

Acuzat de premier pentru că ar fi folosit un „ton bădărănesc”, preşedintele s-a erijat mai degrabă în apărător al ministrului Finanţelor. „Eu sunt convins că această doamnă este bine echipată din punct de vedere teoretic. Marea problemă a dânsei este lipsa de tactică. A venit prea repede în funcţia de ministru înainte să administreze o companie. Aş fi mai îngăduitor cu dânsa ecât cu premierul. A fost un om folosit, aruncată în gura lupului şi pe urmă. Lipsa de caracter a lui Victor Ponta s-a văzut din modul cum a sacrificat-o. Eu n-aş fi sacrificat-o niciodată”, a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat totodată că ar putea să facă publice mai multe filmări realizate în timpul discuţiilor cu Victor Ponta.

„Dacă la un moment dat voi lua decizia de a face publice discuțiile pe care le-am avut cu Victor Ponta, nu există niciun protocol, acolo se filmează. S-ar putea să-l arât cum se poartă de când e premier. Că se poartă ca un pisicuț. Dacă vom ajunge la stadiul în care să perpetueze această minciună publică, voi fi obligat să iau măsuri”, a adăugat Băsescu.

El a spus şi că, dacă ar fi premier, ar reduce acum CAS la angajator. Cu anumite condiții însă.

Răspunsul meu este da (aș reduce CAS, n.red.). Dacă voința politică se materializează și în alte direcții: reducerea aparatului bugetar, reducerea cheltuielilor curente. Dar să-și asume operațiunile astea. Ei vor să reducă CAS, mărind taxele. Unde s-au gândit totuși și ăsta e un element de scuză pentru doamna ministru. Premierul are mai mare responsabilitate. Cu două zile a cerut să se scoată proiectul de Cod Fiscal de pe site. Doamna ministru a venit dezarmată la discuții, pentru că ar fi venit cu o socoteală: cât se strânge din impozitul pe mașini, pe case, din impozitul forfetar. Pentru că dând resurse la local, puteau tăia cota de TVA. Doamna ministru Ioana Petrescu are o pregătire teoretică temeinică. Marea ei problemă este lipsa de practică. A venit prea repede în funcția de ministru, înainte de a fi fost în fruntea unei companii. A fost folosită, a fost aruncată în gura lupului. Lipsa de caracter a lui Victor Ponta s-a văzut din modul în care a sacrificat-o pe doamna ministru”, a declarat Traian Băsescu, la B1 TV.  


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button